„Stripăru” a fost adus din FRANȚA: Urmărire ca în filme la capturarea sa. Are de ispășit 37 de ani de închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Adrian Marius Crăciun, zis și „Stripăru”, cel mai dur locotenent al temutului Ion Clămparu, a fost capturat în Franța și adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa.

Adrian Marius Crăciun, poreclit „Stripăru” a reușit să scape de poliție de trei ori la rând, dar a fost prins în Franța și adus în România miercuri noapte. Se spune despre el că este cel mai dur locotenent al temutului Ion Clămparu.

El fusese condamnat la un total de 37 de ani de inchisoare pentru 15 infractiuni. Fostul luptator de kick-box se ascundea în Spania, reușind să scape până acum de ispășirea pedepsei.

El era dat în urmărire intenaţională din septembrie. Crăciun, care este cercetat într-un dosar de trafic de droguri de mare risc, a fugit din ţară după ce magistraţii au admis cererea procurorilor privind arestarea sa preventivă, iar poliţiştii nu au reuşit să pună în aplicare mandatul de arestare.

Crăciun a fost judecat, în 2015, alături de alti 27 de inculpati in dosarul gruparii ”Lenis”, acuzată că a terorizat Sibiul in perioada 2007 – 2010. „Stripăru” era însă arestat in Germania intr-o alta cauza, motiv pentru care instanta de la Tribunalul Alba a decis disjungerea cauzei si pronuntarea sentintei separat de restul inculpatilor. 

Cele mai mari pedepse în cazul său - de cate 7 ani inchisoare -, au fost aplicate pentru aderare si constituire grup infractional organizat si lipsire de libertate in mod ilegal. De asemenea, acesta a primit cate 2 ani dupa gratii pentru 6 fapte de santaj. Alte infractiuni retinute in sarcina acestuia sunt violare de domiciliu, lovire si alte violente, ultraj contra bunelor moravuri, port fara drept al cutitului in public.

Anul trecut, când încă era în România, recent eliberat condiționat din Închisoare pentru o altă cauză, „Stripăru” a fost protagonistul unei urmăriri ca în filme pe străzile din Sibiu. Fără permis de conducere, aflat la volanul bolidului său, Crăciun a alertat toată poliția din Sibiu, care a reușit într-un final să îl prindă și să îl aresteze, scrie oradesibiu.ro

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel