Strigăt de ajutor din partea unui tată șomer către compania de electricitate: "Vă rog să nu-mi tăiați curentul, sunt singur cu fiicele mele"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un tată șomer a lăsat un bilet companiei de electricitate: "Vă rog să nu-mi tăiați curentul, sunt singur cu fiicele mele" / Foto: Instagram
Un tată șomer a lăsat un bilet companiei de electricitate: "Vă rog să nu-mi tăiați curentul, sunt singur cu fiicele mele" / Foto: Instagram

Într-un gest plin de empatie și solidaritate, un angajat al unei companii de electricitate din San Luís, Argentina, a dat dovadă de compasiune și a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta un tată singur să nu rămână fără curent electric în locuința sa. Povestea emoționantă a acestui act de bunătate a devenit virală și a impresionat comunitatea locală.

Totul a început atunci când Xavier Rubilar, angajatul companiei de electricitate, a fost desemnat să întrerupă furnizarea de curent electric către unul dintre clienții săi din cauza neplății facturilor. Cu toate acestea, atunci când a ajuns la locuința bărbatului, a găsit un bilet cutremurător atașat la ușă.

 

Strigăt de ajutor din partea unui tată singur rămas fără loc de muncă

 

Biletul îi implora pe cei de la compania de electricitate să nu întrerupă curentul, menționând că tatăl casei a rămas fără loc de muncă și este singurul responsabil pentru îngrijirea celor două fiice ale sale.

"Vă rog, nu-mi opriți lumina. Mi-am pierdut locul de muncă, sunt singur cu cele două fiice ale mele. Voi plăti cât de repede voi putea", scria în bilet.

Gestul lui Rubilar a fost imediat de a renunța la întreruperea furnizării de electricitate și de a găsi o soluție pentru a ajuta familia în dificultate. Cu sufletul mișcat de povestea acestui tată dedicat, el a decis să împărtășească biletul și povestea în rețelele sale de socializare, cerând sprijinul comunității pentru a-i veni în ajutor.

 

Mișcare de solidaritate pentru un tată cu doi copii

 

Inițiativa a avut un impact profund, transformându-se într-o adevărată mișcare de solidaritate. Rubilar a inițiat o colectă de fonduri pentru a ajuta familia, distribuind mesajul prin intermediul contactelor sale de pe WhatsApp și al rețelelor de socializare. A explicat că intenționează să păstreze anonimatul și confidențialitatea pentru bărbatul care și-a exprimat disperarea în bilet.

"El nu știe nimic și nici nu va ști cine l-a plătit, dar va găsi un cadou frumos pentru Ziua Tatălui", a adăugat Rubilar.

Impactul inițiativei a fost uimitor, deoarece povestea a devenit virală și a inspirat mii de oameni să ofere ajutor. Oamenii au fost profund mișcați de situația tatălui singur și au contribuit cu donații generoase pentru a-i ajuta să-și plătească facturile de electricitate restante. În doar câteva zile, campania de strângere de fonduri a reușit să strângă până la 49.729 de pesos argentinieni (puțin peste 400 de euro), depășind cu mult suma necesară pentru a acoperi datoriile.

 

Emoționat până la lacrimi

 

Reacția tatălui a fost una de recunoștință și emoție. În timp ce primea banii, acesta nu și-a putut stăpâni lacrimile de fericire și a simțit că nu este singur în lupta sa. Gestul angajatului companiei de electricitate și generozitatea comunității au schimbat viața acestui tată și a celor două fiice ale sale.

Această mobilizare impresionantă demonstrează puterea compasiunii și solidarității umane în momentele dificile. O comunitate unită poate face minuni și să ofere sprijinul necesar celor care au nevoie, indiferent de obstacolele pe care le întâmpină în calea lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel