Strigăt de ajutor din partea unei tinere în Italia: „Mă numesc Iuliana și caut o casă și un loc de muncă"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Strigăt de ajutor din partea unei tinere în Italia: „Mă numesc Iuliana și caut o casă și un loc de muncă" / Sursa foto: freepik.com
Strigăt de ajutor din partea unei tinere în Italia: „Mă numesc Iuliana și caut o casă și un loc de muncă" / Sursa foto: freepik.com

De o săptămână, Iuliana Luncaș, o femeie de 34 de ani originară din Republica Moldova, locuiește într-o grădină publică din Italia. Tânăra și-a împărtășit povestea cu speranța ca cineva să o ajute să iasă din acest impas al vieții sale.

Povestea Iulianei este una cutremurătoare. Cu un copil mic în brațe, Iuliana a sosit în Italia acum opt ani, plină de speranță și entuziasm pentru un viitor mai bun. A lucrat și și-a construit o viață în localitățile Brandizzo și Sondrio, din Torino, însă evenimentele nefericite care au urmat au aruncat-o într-o spirală de instabilitate și disperare.

Despărțirea de partenerul italian și pierderea legăturii cu fiul lor au reprezentat punctul de cotitură în viața Iulianei. Încercând să găsească alinare și un nou început într-o altă relație, ea a fost din nou dezamăgită și abandonată.

"M-a abandonat așa cum ai abandona un câine", își mărturisește ea suferința.

 

Iuliana nu caută milă, ci ajutor să-și găsească un loc de muncă

 

Singură și fără un permis de ședere valabil, Iuliana a fost nevoită să găsească un refugiu într-o mică grădină din Brandizzo. Însă, aceasta nu este o soluție viabilă pe termen lung.

"Mă numesc Iuliana Luncaș și nu vreau nimic de pomană. Caut doar o casă și un loc de muncă. Permisul meu de ședere a expirat și acest lucru mă împiedică să fac orice.", explică ea pentru presa străină.

În încercarea disperată de a găsi sprijin și înțelegere, Iuliana s-a adresat unei asociații care oferă asistență femeilor, dar până acum nu a primit niciun răspuns. Rămâne singură, să se confrunte cu greutățile și singurătatea unei existențe marginalizate.

Apelul disperat al Iulianei este un strigăt de ajutor către comunitatea locală și autoritățile competente. Este evident că această femeie are nevoie urgentă de asistență și suport pentru a depăși situația dificilă în care se află. 

Familii generoase și instituții caritabile sunt îndemnate să se implice și să ofere ajutorul necesar. Găzduire temporară, asistență juridică pentru reglementarea situației sale legale și sprijin în căutarea unui loc de muncă pot face diferența în viața Iulianei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel