StiriDiaspora.ro, inclus de Google în Extended News Preview, un top exclusivist al site-urilor europene

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Site-ul StiriDiaspora.ro a fost inclus de compania Google în acordul pentru Extended News Preview, acolo unde se află în total doar 650 de site-uri la nivel european. 

Google anunță disponibilitatea unui nou instrument pentru editorii site-urilor de știri din România, care le va permite să primească oferte pentru previzualizări extinse ale conținutului lor afișat în rezultatele căutării Google. Instrumentul Extended News Previews (ENP) este disponibil în Search Console pentru operatorii site-urilor web de știri. Google va plăti o sumă recurentă editorilor care semnează acordul pentru previzualizările extinse ale știrilor.

Google, acorduri cu 650 de site-uri europene

 

Acordurile ENP urmează Directiva privind drepturile de autor, adoptată de Uniunea Europeană în 2019 și transpusă în legislația română în aprilie 2022. Potrivit legii române privind drepturile de autor, editorii site-urilor de știri online pot permite motoarelor de căutare să utilizeze în mod liber doar un scurt extras din conținut în rezultatele căutării. Pentru utilizarea previzualizărilor extinse, instrumentul ENP al Google va oferi editorilor de știri din România acorduri comerciale. Până acum, Google a semnat acorduri conform Directivei europene privind drepturile de autor care includ peste 650 de publicații de știri din toată Europa, iar multe alte discuții sunt în derulare.

Acordurile ENP pentru site-urile de știri din România sunt disponibile în Search Console, unde editorii eligibili pot găsi informații despre ofertă, cum să se înscrie și cum să ofere feedback. Toate ofertele făcute prin instrumentul ENP se bazează pe o serie de criterii consecvente, care respectă legea și îndrumările existente privind drepturile de autor din Directivă. Aceste criterii includ numărul de afișări ale unui site de știri și cât de mult venit publicitar este generat pe paginile care afișează și previzualizează știri. Ca întotdeauna, editorii continuă să aibă control deplin asupra deciziei de a permite conținutului lor să apară sau nu în căutarea Google și asupra modului în care acel conținut poate fi previzualizat. Editorii își pot schimba preferințele și se pot înscrie în programul ENP în orice moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel