Starea de alertă, APROBATĂ de Parlament

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Parlamentarii au votat, miercuri, hotărârea Guvernului privind încuviințarea stării de alertă. 

Hotărârea privind încuviințarea Stării de Alertă începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile, a fost adoptată, miercuri, de Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Astfel, din 465 deputați și senatori, s-au întregistrat 417 voturi, din care 372 "DA". Parlamentarii ALDE și Pro România nu au votat hotărârea Guvernului.

37 parlamentari au spus "NU" 37, fiind înregistrate 7 abțineri. Prin urmare, starea de alertă a trecut de Parlament.

"Se încuviinţează starea de alertă şi măsurile instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394 din 18 mai 2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 410 din 18 mai 2020, potrivit art. 4 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020", precizează hotărârea adoptată de Parlament.

Parlamentarii au adus unele completări la hotărârea de Guvern.

Astfel, a fost introdus un nou articol la anexa 1 a Hotărârii de Guvern, potrivit căruia "autorităţile publice locale, pentru unităţile sanitare din subordine, exercită atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi, în condiţiile legii".

O altă prevedere introdusă este la anexa 2. "Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, va pune la dispoziţia autorităţilor publice locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ - teritoriale respective", precizează textul nou introdus.

Parlamentarii au eliminat din articolul 5, care precizează punctele de frontieră care se menţin închise temporar, referirile la cele de la Turnu din judeţul Arad, Salonta şi Valea lui Mihai din judeţul Bihor.

Parlamentarii au renunţat, la solicitarea secretarului de stat în MAI Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la două amendamente aprobate în comisiile juridice referitoare la carantină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel