Stare de asediu la Kiev: Oamenilor le este interzis să iasă pe stradă și în alte locuri publice

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

La Kiev a fost instituită stare de asediu pe timp de noapte pentru a proteja populația de "acțiunile provocatoare" ale Rusiei, anunță autoritățile ucrainene. 

Starea de asediu pe timp de noapte este în vigoare la Kiev pe parcursul acestei săptămâni, începând de luni până vineri. Măsura a fost luată din cauza „acțiunilor provocatoare" ale Rusiei, a explicat Oleksandr Pavliuk, șeful Administrației militare regionale din Kiev, într-o postare pe Telegram.

Starea de asediu ține de la 22.00 până la 5.00, ora locală.

„Vă reamintim că în timpul stingerii este interzis să vă aflați pe stradă și în alte locuri publice, să vă deplasați cu mijloacele de transport sau pe jos", a spus Pavliuk.

Cei care sunt implicați în lucrări de infrastructură critică și care au un permis special și un act de identitate sunt scutiți, a precizat el.

„În timpul legii marțiale, este important să se respecte cerințele și deciziile care sunt puse în aplicare pe teren. Astfel de măsuri ajută la protejarea populației de acțiunile provocatoare ale inamicului", a adăugat Pavliuk, relatează Mediafax.

Explozie uriașă, într-un oraș din Ucraina, controlat de ruși. Nu există supraviețuitori

 

Explozia din Kreminna, oraș ocupat de Rusia, a făcut victime, potrivit unui oficial ucrainean, citat de CNN.

Un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne din Ucraina afirmă că a avut loc o explozie de proporții în orașul Kreminna din regiunea Luhansk, o zonă ocupată recent de forțele rusești.

Anton Gerashchenko a declarat că explozia a avut loc într-o clădire administrativă din oraș. Forțele ucrainene s-au retras din Kreminna săptămâna trecută.

„În urma unei explozii de gaz în clădirea primăriei din Kreminna, nimeni nu a supraviețuit. Simultan cu explozia de gaze naturale în clădirea consiliului municipal, a avut loc o a doua explozie de gaze domestice în departamentul de poliție al districtului, unde un grup de colaboratori se dusese la o întâlnire", a declarat Gerashchenko pe Telegram. Jurnaliștii nu au putut afla numărul victimelor și nici originea exploziei.

Ucraina anunța, pe 18 aprilie, că a pierdut controlul asupra orașului Kreminna 

 

Controlul asupra orașului Kreminna a fost „pierdut", potrivit lui Serhii Haidai, șeful Administrației militare regionale Luhansk, în timp ce forțele rusești încearcă să înfrângă rezistența ucraineană în estul țării.

„În acest moment, controlul asupra orașului Kreminna este pierdut" și continuă luptele grele, a declarat Haidai pe Telegram. În timp ce locuitorii încercau să fugă cu propriile vehicule, forțele rusești au deschis focul asupra unei mașini care transporta civili, a mai spus Haidai.

„Patru persoane au murit. O persoană grav rănită se află încă la fața locului. Medicii nu pot ajunge la ea din cauza bombardamentelor nesfârșite", a precizat el.

Forțele rusești au încercat să avanseze spre granițele atât ale Luhanskului, cât și ale Donețkului, în regiunea Donbas. Concentrarea Rusiei s-a mutat spre est de când a eșuat să câștige teritoriu în jurul capitalei Kiev și în alte părți din centrul și nordul țării, potrivit Mediafax. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel