Spirt Contrafăcut Iaşi. Inculpaţii rămân după gratii. Contestaţiile lor, respinse de avocaţi

Andreea Cosma / 7 mai 2020, 16:56 Salveaza PDF Comentarii

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au respins contestaţiile făcute de avocaţii persoanelor care au contrafăcut alcool medicinal şi au păstrat decizia arestării preventive pentru 30 de zile.

"Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de contestatorii - inculpaţi: - Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, zis Zaher, şi Ahmmed Fuad, în prezent arestat în Centru de Arest Preventiv din cadrul IPJ Iaşi, împotriva încheierii penale pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Iaşi, încheiere pe care o menţine. Constată că inculpaţii au fost asistaţi de către apărători aleşi. Obligă pe fiecare contestator la plata a câte 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea prezentei contestaţii. Definitivă", se menţionează pe site-ul Judecătoriei Iaşi.

Măsura a fost luată după ce în mai multe localităţi din judeţ au fost înregistrate zece decese. Persoanele aveau între 45 şi 55 de ani şi erau din comunele Stolniceni Prăjescu, Deleni, Sineşti, Todireşti, Sineşti şi Ciurea. Trei dintre aceste persoane sunt din aceeaşi localitate, Stolniceni Prăjescu, şi au murit în aceeaşi noapte la un interval scurt de timp.

Potrivit procurorilor, în prima decadă a lunii aprilie, doi bărbaţi, de cetăţenie iraniană şi, respectiv, irakiană, şi fiul unuia dintre aceştia au contrafăcut alcool sanitar cu ajutorul altor compuşi decât cei utilizaţi de către producători autorizaţi şi de a-l vinde potenţialilor clienţi, cu scopul de a obţine un folos material injust.

"Într-un spaţiu închiriat pe raza comunei Dobroeşti din judeţul Ilfov aceştia au preparat o soluţie care să imite alcoolul sanitar, având în compoziţie alcool metilic în cantităţi mari, aşa cum rezultă din analizele toxicologice efectuate în cauză. Ulterior, au oferit şi livrat reprezentanţilor unei societăţi comerciale din Iaşi mai multe baxuri conţinând peturi a câte 500 de ml pe care erau afişate etichete inscripţionate alcool sanitar Sante Med, inducându-i în eroare cu privire la calitatea produsului vândut. Reprezentanţii societăţii din Iaşi au distribuit produsele achiziţionate mai multor agenţi economici de pe raza judeţului Iaşi, iar în intervalul 15 - 24 aprilie s-a înregistrat decesul mai multor persoane, urmare a folosirii sau ingestiei de alcool sanitar contrafăcut", declara la începutul săptămânii prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaiela Apostol.

Cei doi au fost reţinuţi în urma a patru percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy