Spider-man există și în viața reală. Un bărbat a fost arestat după ce a escaladat un zgârie-nori de 50 de etaje, în cadrul unui protest anti-avort

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Londra. Un camionagiu român, în vârstă de 64 de ani, care a omorât în bătaie o tânără de 20 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață / Foto: Unsplash
Londra. Un camionagiu român, în vârstă de 64 de ani, care a omorât în bătaie o tânără de 20 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață / Foto: Unsplash

"Omul-Păianjen pro-viață" a fost arestat după ce a escaladat un zgârie-nori de 50 de etaje în Oklahoma, în cadrul unui protest anti-avort - la o lună după ce a escaladat Turnul Salesforce din San Francisco, înalt de aproximativ 330 de metri.

Un activist anti-avort, care se descrie ca fiind "Spider-Man pro-viață", a fost arestat pentru că a escaladat Turnul Devon, înalt de 270 de metri, în Oklahoma, ca parte a unui protest anti-avort în desfășurare, conform Daily Mail.

 

Tânărul protestant anti-avort a fost arestat

 

După ce Maison Des Champs, în vârstă de 22 de ani, a ajuns marți în vârful clădirii de 50 de etaje - cea mai înaltă din Oklahoma - fără echipament de siguranță, a fost arestat imediat. 

Studentul universitar, care se autointitulează "Spider-Man pro-viață", nu este străin de escaladarea clădirilor și a fost arestat în luna mai pentru că a escaladat Salesforce Tower din San Francisco. Două zile mai târziu, el a escaladat clădirea New York Times și a fost depusă o plângere la poliție, deși nu a fost arestat.

Pe site-ul său de internet, Des Champs se descrie ca fiind un alpinist experimentat și spune că a fost motivat să se cațere pentru a strânge fonduri pentru mișcarea anti-avort după ce a fost difuzat un proiect de hotărâre a Curții Supreme de anulare a deciziei Roe vs. Wade. Curtea nu a făcut publică o decizie. 

Când Des Champs a ajuns marți în vârful Devon Tower, a fost reținut. Nu este clar ce acuzații i se aduc.

 

 

 

Des Champs intenționa să strângă cel puțin un milion de dolari pentru organizații de caritate pro-viață

 

Des Champs a scris pe site-ul său de internet că a vrut să urce pe turnuri pentru a "pune un doctor în spatele gratiilor", precum și pentru a strânge cel puțin un milion de dolari pentru organizații de caritate care militează pentru femeile care sunt pro-viață.

El a spus că scurgerea de informații despre proiectul de decizie a judecătorului Samuel Alito de a anula Roe vs. Wade i-a dat o motivație suplimentară.

„Acești doctori ucid literalmente acești copii pe masă și îi lasă să moară”, a spus el. „Nu încercăm să țipăm la femeile care vor să facă avort, nu vrem să le învinovățim... vrem doar să le facem să știe că există și alte opțiuni”.

Nu este clar cât de mult a reușit Des Champs să strângă prin cascadorie, dacă a reușit să strângă ceva. 

„Sunt un alpinist care a început recent să escaladeze zgârie-nori pentru a pune capăt avortului”, se arată pe site-ul său.

 

Tânărul a mai avut antecedente cu poliția din cauza escaladărilor sale pe clădiri celebre

 

Des Champs a fost arestat pe 3 mai când a escaladat Salesforce Tower din San Francisco, cel mai înalt zgârie-nori din California, cu 61 de etaje.

El a fost acuzat de infracțiune de încălcare a proprietății și de rezistență la o anchetă a poliției, pentru că nu a respectat ordinul de a nu se mai urca. El a fost citat și eliberat, a precizat SFP. 

De-a lungul călătoriei sale până în vârful Salesforce Tower, Des Champs s-a filmat pe Instagram. 

La un moment dat, el a postat la story update-uri spunând: "Totul merge bine, aș vrea doar să am mai multă apă" și sensibilizând grupurile anti-avort. 

„Mă urc aici sus chiar acum pentru a protesta împotriva doctorului Santangelo din Washington D.C.”, spune el de la înălțimea turnului. „Nu a existat nicio anchetă până acum. Tipul este acolo și ucide copii. Cred că este destul de rău. Aș vrea să ajutăm și să distribuim asta în jurul nostru sau să mergem la prolifespiderman.com și puteți dona și să ne ajutați să strângem niște bani pentru organizații de caritate care sprijină femeile pro-viață. Vă mulțumesc.”, a mai scris el într-o altă postare.

Două zile mai târziu, pe 5 mai, el a escaladat clădirea New York Times din Manhattan, cu 52 de etaje, la primele ore ale dimineții. 

Des Champs, care a început să se cațere pe stâncă la vârsta de 16 ani, este licențiat în finanțe la Universitatea din Nevada, Las Vegas. Nu este clar de ce se află în zona San Francisco, dar studentul susține că a escaladat hotelul Aria din Las Vegas, Nevada, în 2021, pentru a protesta împotriva mandatelor COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel