Spectacolul de artificii de Anul Nou de la Paris, anulat pe fondul creşterii infectărilor

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Primăria Parisului a anulat spectacolul de artificii de Anul Nou şi festivităţile programate cu această ocazie pe Champs Elysees.

 

Decizia a fost luată în acord cu noile reguli ale autorităţilor franceze pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, informează Agerpres. De asemenea, premierul francez Jean Castex a declarat în urmă cu o zi, că petrecerile publice de mari dimensiuni şi focurile de artificii vor fi interzise în noaptea de Anul Nou.

În plus, premierul a recomandat locuitorilor - chiar dacă sunt vaccinaţi - să îşi facă un test pentru depistarea COVID-19 înainte de a merge la petrecerile de sfârșit de an.

De cealaltă parte, responsabilii francezi din domeniul sănătăţii au urmărit cu îngrijorare creşterea numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni. Cea mai recentă rată medie a incidenţei - pe o perioadă de şapte zile - este de 515 la 100.000 de locuitori, însă în unele zone ale ţării a fost înregistrat un număr considerabil mai mare de infectări, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

 

Franţa ar putea începe miercuri vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor din grupa 5-11 ani

 

În aceste condiții, țara a anunțat că va începe de miercuri vaccinarea împotriva COVID-19 a tuturor copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, 'dacă totul va merge bine', a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Olivier Véran, transmite AFP.

În paralel, obligaţia de vaccinare va fi întărită pentru personalul de îngrijire şi pompieri, pentru care doza booster va fi obligatorie începând din 30 ianuarie, a afirmat ministrul la postul public de radio France Inter, precizând că există 'mai multe focare spitaliceşti cu varianta Omicron, mai ales în regiunea pariziană'.

'Vrem ca francezii să se vaccineze', a subliniat el, la o zi după anunţul guvernului că paşaportul sanitar va deveni în Franţa la începutul lui 2022 un 'paşaport de vaccinare' activ doar cu schema completă de vaccinare, nu şi cu un simplu test negativ la coronavirus.

Potrivit autorităţilor, 76,2% dintre locuitori sunt vaccinaţi.

Comitetul consultativ naţional de etică a dat vineri aviz favorabil pentru vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani, o grupă de vârstă care nu este vizată nici de paşaportul sanitar, nici de viitorul paşaport de vaccinare, necesar de la vârsta de 12 ani.

Celelalte două instanţe chemate să se pronunţe o vor face până miercuri, după analizarea mai ales a datelor americane 'din viaţa reală, bazate pe vaccinarea cu doza booster a 2 milioane de copii americani', a indicat ministrul.

'Dacă totul va merge bine, pe 22 după-amiaza vom demara vaccinarea copiilor în centre adaptate pentru ei', a explicat Oliver Véran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel