Specialiștii austrieci: Coronavirusul va duce la o lume fragmentată

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit economiștilor, noul tip de coronavirus este un virus de deglobalizare, ce va fragmenta lumea.

Presa austriacă titra ieri faptul că noul tip de coronavirus este un virus de deglobalizare, contractat de economia globală, ce va duce la o lume fragmentată.

Piețele bursiere se prăbușesc pe șase din șapte continente, conducându-i spiritual pe oameni într-o lume fragmentată în care nimeni nu poate fi de încredere.

În China, virusul nu mai poate fi controlat, iar Organizația Mondială a Sănătății este pregătită să anunțe în orice moment o pandemie, deoarece nu mai este vorba despre o epidemie strict localizată, ea răspândindu-se din China în Coreea de Sud, Japonia, Iran, Liban, Italia, Canada, SUA, Egipt și, cel mai recent, Austria, Croația, Spania, Elveția și Franța.

 

O pandemie economică globală

 

Această pandemie își lasă amprenta în economia globală. Combinația dintre prețul ridicat al aurului și cel scăzut al petrolului este un indicator al deteriorării economiei globale.

COVID-19 reprezintă un alt atac asupra hardware-ului și software-ului din lumea globalizată. Lanțurile de aprovizionare din China sunt puse în pericol, prin blocarea furnizării mărfurilor, în special al electronicelor.

Înainte de apariția coronavirusului, președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a îndemnat corporațiile americane spre retragerea operațiunilor de fabricație din Asia în SUA. Casa Albă duce un război comercial împotriva Chinei, iar campania împotriva Huawei amenință fragmentarea sectorului IT.

 

Pacea mondială este în pericol

 

În situația de față, când economia globală este în derivă, fiecare regiune își va dezvolta propriile standarde și aplicații radio mobile care nu vor mai fi compatibile între ele.

Toate acestea reprezintă o amenințare pentru pacea mondială: acolo unde comerțul moare, există mai puține interdependențe și mai puține inhibiții pentru a impune interesele cu forța, relatează wienerzeitung.at.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel