Spania. Premierul Sanchez scoate armata în stradă în zonele unde sunt focare COVID: "Trebuie să preluăm controlul"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul spaniol a anunțat, marți, că va mobiliza aproximativ 2.000 de militari în regiunile care se confruntă cu o explozie a cazurilor de coronavirus. Totodată, Pedro Sanchez a încurajat autoritățile regionale să introducă local starea de alertă, regim în care se poate limita drastic circulația persoanelor. 

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că va apela la armată pentru a ajuta regiunile să lupte împotriva exploziei de noi cazuri de coronavirus.

"Guvernul spaniol va pune la dispoziţia regiunilor afectate forţe armate pentru a ajuta anchetele epidemiologice", a declarat Pedro Sanchez în cadrul unui discurs televizat, precizând că 2.000 de militari ar putea fi desfăşuraţi în acest scop, scrie presa din Spania

Izolarea Madridului, un exemplu pentru restul țării

 

În martie, declararea stării alertă în Madrid a permis autorităților una dintre izolările cele mai stricte din lume, care nu a fost ridicată total decât la sfârşitul lui iunie.

Premierul a subliniat că Spania este departe de situația de atunci, însă evoluția epidemiei îl preocupă serios.

"Nu ne permitem ca viețile noastre să fie din nou controlate de pandemie. Trebuie să preluăm controlul, să spargem această a doua curbă a contagiunilor," a mai spus Sanchez.

Totodată, premierul a făcut un apel la toate autoritățile, să nu se  lase "paralizate de frică și să acționeze rapid și eficient".

Spania a depăşit luni pragul de 400.000 de cazuri de coronavirus. Regiunile cele mai afectate sunt Madrid, Aragon și Castilia.

spania armata strazi focare covid sanchez

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel