Spania: Un tânăr ROMÂN A strangulat o femeie de 78 de ani pentru 50 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un tânăr român de 26 de ani este condamnat la doi ani de închisoare și are de plătit aproape 3.000 de euro victimei sale, căreia a încercat să îi fure niște brățări.

Un român în vârstă de 26 de ani a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru că a încercat să stranguleze o femeie de 78 de ani, provocându-i multiple răni. Când femeia a căzut inconștientă, bărbatul i-a furat niște brățări de aur. Faptele s-au petrectu în Siero, în februarie 2017. Acum, românul trebuie să-i plătească victimei sale și 2.200 de euro cu titlul de daune morale și despăgubiri.

Evenimentele au avut loc pe 25 februarie 2017, la 9:45 p.m., când victima se pregătea să ia liftul, într-o clădire de pe strada Marquesa de Canillejas, din Siero, și inculpatul, ES, de 26 de ani o atacă din spate, încercând să o sugrume de gât.
Din cauza agresiunii, femeia și-a pierdut cunoștința, ceea ce i-a oferit învinuitului răgazul perfect ca să îi sustragă victimei două brățări de aur pe care le avea asupra ei și 50 de euro.

Femeia a suferit multiple răni pentru care a necesitat 30 de zile de asistență medicală, pentru care femeia a dovedit că a plătit companiei de asigurări 654 de euro.

Sentința Curții Penale din Oviedo a precizat că victima a recunoscut „în mod clar, fără îndoială” inculpatul drept persoana care a comis agresiunea.

E.S., cetățeanul român de 26 de ani, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru infracțiunea de tâlhărie cu violență . El a mai primit și o amendă de 540 de euro pentru infracțiunea de vătămare coroporală, fiind obligat și la plata a 1.200 de euro pentru vătămări și o mie de euro cu titlul de daune morale.

De asemenea, inculpatul trebuie să restituie companiei de asigurări cei 654 de euro pe care bătrâna de 78 de ani i-a plătit pentru serviciile asigurate în cele 30 de zile de îngrijiri medicale.

Avocatul apărării, Oliverio García de Morales, evaluează posibilitatea apelării sentinței, întrucât nu este definitivă, putând fi contestată în instanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel