Spania. Un polițist aflat în timpul liber a reținut trei românce după ce le-a văzut cum fură poșeta unei bătrâne

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Polițiștii din Spania au reținut doi români care furau catalizatoare auto
Polițiștii din Spania au reținut doi români care furau catalizatoare auto

Un polițist aflat în timpul liber a surprins în Granada trei femei de naționalitate română, cu vârste cuprinse între 17 și 45 de ani, ca presupuse autoare ale unei infracțiuni de tâlhărie și le-a predat pe mâna poliției.

Agenții Poliției Naționale au arestat cele trei femei de naționalitate română, fără antecedente penale, ca presupuse autoare ale unei infracțiuni de tâlhărie. Acestea au fost surprinse de un polițist chiar în momentul în care au furat poșeta aflată într-o geantă tip rucsac aparținând unei bătrâne care aștepta să traverseze un semafor.

Presupuselor autoare, care nu aveau documente, le-au fost confiscați 90 de euro în numerar, fiind deja stabilit un termen de înfățișare în cadrul unui proces rapid.

 

Evenimentele au avut loc în jurul orei 11:00 dimineața

 

Furtul s-a produs chiar în momentul în care un subinspector repartizat la postul de poliție provincial din Granada se deplasa cu vehiculul său pe Carretera de Málaga, în timp ce trecea prin cartierul La Chana. În acel moment, agentul, care nu se afla în timpul serviciului, a putut observa cum o femeie în vârstă era jefuită de alte trei femei în timp ce aștepta la semafor pentru a trece pe partea cealaltă a drumului.

De pe scaunul său din vehicul, a putut vedea perfect cum aceste femei o urmăreau pe victimă în spatele ei și cum una dintre ele a deschis geanta rucsac pe care o purta în spate, scoțând din interiorul acesteia o poșetă.

 

Fără documente și în posesia a 90 de euro în bancnote

 

După ce a observat cele întâmplate, agentul și-a parcat mașina în apropiere, putând observa cum cele patru femei au intrat într-un supermarket aflat în apropierea semaforului unde avusese loc furtul. Subinspectorul a intrat în supermarket și a localizat victima, o femeie spaniolă în vârstă de 76 de ani, informând-o despre cele întâmplate cu câteva momente înainte, verificând că această acțiune infracțională a trecut neobservată de către victimă.

Ulterior, în interiorul aceluiași supermarket, a reușit să îi localizeze și pe hoațe, solicitând totodată colaborarea unei patrule în uniformă din cadrul CIMACC-091.

Ajunși la fața locului, patrula în acțiune împreună cu subinspectorul au verificat că cele trei femei nu aveau documente și că aveau asupra lor 90 de euro în bancnote, presupuse a fi ale victimei. Avestea au fost apoi transferate la sediul poliției. După ce au reușit să le identifice pe presupusele autoare, acestea au fost eliberate, deși au fost citate anterior pentru a se prezenta la un proces rapid pentru faptele comise.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel