Spania. Un român și-a înjunghiat colegul pentru că a refuzat să își mute oile: „O să te omor!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român care lucrează ca cioban, la o fermă de oi din Castellon, Spania, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Românul a primit ieri o condamnare de cinci ani și o zi de închisoare pentru tentativă de omor. Bărbatul a recunoscut, în fața instanței primei secții a Judecătoriei Provinciei Castellón, că în aprilie 2019 a avut o discuție cu un coleg de serviciu la ferma de oi Castelló, unde se aflau amândoi. 

Românul l-a lovit mai întâi pe colegul său  cu bățul pe care îl  folosea pentru a mâna oile, apoi a scos un briceag din buzunar și l-a îndreptat către victima sa, strigând: „O să te omor”. Apoi i-a înfipt cuțitul în abdomen și la lăsat într-o baltă de sânge, după cum a susținut Parchetul în rechizitoriul său.

Ministerul Public și avocatul românului au ajuns la un acord chiar înainte de începerea procesului, astfel încât nu a fost necesară audierea victimei sau a altor martori. Inculpatul se afla sub influența alcoolului în momentul comiterii faptei, astfel că judecătorii au spus că această situație i-a afectat ușor capacitățile în ziua evenimentelor, potrivit elperiodicomediterraneo.com.

Pe lângă sentința privativă de libertate pentru 5 ani, instanța a impus un ordin de restricție prin care agresorul nu poate să se apropie la mai puțin de 300 de metri de victimă în cei trei ani de la eliberarea sa din închisoare. De asemenea, instanța a dispus ca românul să plătească 840 de euro pentru diferitele vătămări cauzate. În ceea ce privește compensația pe care persoana vătămată o va primi pentru consecințele suferite, aceasta nu a fost încă stabilită.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel