Spania. Un român și-a făcut dreptate pe „legea română“, cu ciocanul în mână: „Nu mă ia nimeni de C#@ie!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Daniel, un cetățean de origine română care locuiește la Zaragoza,  și-a închiriat în urmă cu câteva săptămâni apartamentul unor chiriașii care nu au mai bunăvoit să plătească apoi, dar au rămas în locuință abuziv. Românul  decis să își facă singur dreptate, ceea ce contravine legilor spaniole, prevalându-se de „legea română“.

Disperați de faptul că legea este prea blândă cu „ocupanți”, unii cetățeni din Spania au optat pentru adoptarea altor reglementări mai eficiente. De exemplu, „legea română”. Daniel, un cetățean de origine română care locuiește la Zaragoza, a văzut că de câteva săptămâni chiriașii săi nu mai plătesc chiria, dar au refuzat să părăsească locuința.

Cetățeanul a mers să se prezinte la poliție, dar ei i-au spus că până nu vor primi o hotărâre judecătorească nu pot acționa. O perioadă de timp care ar putea dura între câteva luni și un an. Cu toate acestea, Daniel nu a fost dispus să aștepte atât de mult și a decis să acționeze pe cont propriu deoarece, în opinia sa, „legea nu face nimic”.

„Dacă legea le permite să facă aceste lucruri, lăsați-i să să facă în apartamentele pe care nu le are nimeni, nu și în cazul apartamentelor pe care proprietarii le-au dat spre închiriere“, sugerează el.

„Voi aplica legea română, ceea ce înseamnă că nimeni nu mă ia de c#@ie“

 

Daniel a optat pentru o altă metodă. „Dacă legea spaniolă aici nu funcționează, am avertizat deja, voi aplica legea română, ceea ce înseamnă că nimeni nu mă ia de c#@ie” , a mărturisit el în fața camerelor de televiziune de la Aragón Televisión, citează periodistodigital.es.

Cuvintele sale înseamnă că, sătul de situație, s-a dus la ușa propriului apartament înarmat cu un ciocan pentru  a o sparge ușa și a-i da afară pe ocupatorii abuzivi. Daniel a avertizat anterior poliția, care i-a recomandat să nu își facă singur dreptate.

Din fericire, proprietarul nu i-a găsit pe ocupatori în interior când a spart ușa și și-a putut recupera casa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel