Spania: Un nou studiu despre numărul real de infectări

Fundația pentru Studii în Economie Aplicată (Fedea) a publicat un studiu în care estimează că numărul de persoane infectate în Spania de coronavirus este de 1,2 milioane de persoane, cifră care ar însemna că 2,6% din cetățenii din Spania ar fi pozitivi. În plus, raportul crește numărul de decese la 34.393, până duminică, 26 aprilie, ziua în care Guvernul a anunțat că numărul de decese a fost de 23.190. Raportul subliniază că numărul real de decese cauzate de coronavirus este cu 46,5% mai mare decât cifra oficială a guvernului. 

Cercetătorii studiului subliniază că se reflectă doar diagnostice pozitive, lăsând deoparte „o parte din cei infectați, inclusiv asimptomaticii și cei care au avut simptome ușoare, dar care nu au fost la spital”, anunță antena3.com. 

Cu toate acestea, cercetătorii consideră că incidenta reală nu va fi văzută până când nu se cunosc rezultatele studiului care a început luni, în toate comunitățile autonome, și care va dura aproximativ șase săptămâni. 

În ceea ce privește probabilitatea morții din cauza coronavirusului, studiul indică faptul că procentul în Spania se estimează că ar fi în jur de 3,1% și 7,8, în funcție de vârsta pacientului.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy