Spania. Un bărbat a răspândit o fotografie a unei femei pe care o acuză de "contrabandă cu bancnote contrafăcute"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Parchetul cere 18 luni de închisoare pentru o crimă motivată de ură care i-a provocat unei femei de etnie romă daune psihologice, potrivit medicului legist.

Femeia căuta mărunțiș pentru a cumpăra un cuptor și s-a trezit cu fotografia ei postată în două grupuri WhatsApp ale comercianților și hotelierilor din Benavente ca și cum ar fi fost "o româncă", "o fată brunetă", "care încerca să introducă pe furiș bancnote false", pe scurt, o infractoare.

Mesajul s-a răspândit ca un foc de paie pe forumurile de internet din Benavente, un oraș suficient de mic pentru ca proprietarii de afaceri și vecinii să o identifice pe femeia de etnie romă care a descris ieri în fața tribunalului din Zamora anxietatea de care a suferit timp de luni de zile, confirmată de expertiza medico-legală.

 

Bărbatul poate primi 18 luni de închisoare pentru mesajul fals

 

Reclamanta nu a putut ieși din casă sau să meargă să lucreze la piața stradală cu soțul ei din cauza umilinței și a rușinii. "Cine poate dovedi că mama mea este nevinovată? Pe mama o doare foarte mult", a explicat ieri fiul victimei.

Procuratura din Zamora cere 18 luni de închisoare pentru comerciantul din Zamora acuzat de răspândirea mesajului, o amendă de 3.600 de euro, despăgubiri de 1.684 de euro pentru victimă și 5 ani de interzicere a activităților didactice, educaționale și sportive.

 

Bărbatul și-a cerut iertare de la femeia de etnie romă

 

Femeia a aflat despre mesaj o săptămână mai târziu "de la o prietenă dintr-un magazin unde ne facem mereu cumpărăturile, mi-a spus "o să-ți arăt o poză pe WhatsApp". Femeia s-a recunoscut în imagine sub un text care avertiza: "Unii români și, în special această fată, au fost în această dimineață în magazinele din Benavente încercând să lipească bancnote false de 20 de euro. Fotografia se află în magazinul de bipuri. Vă mulțumesc!”. Un alt comerciant apropiat familiei i-a arătat și el același mesaj.

Prietena femeii și fiul ei au explicat că inculpatul le-a recunoscut că a postat mesajul, dar până când l-a șters, trecuse cel puțin o săptămână, iar acesta se afla pe alte forumuri pe care nu le controla.

Acuzatul a vrut "să le ceară scuze din nou în mod direct pentru orice rău pe care l-ar fi putut cauza", conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel