Spania. Tânăr român, găsit mort pe fundul unui lac. A lăsat o fetiţă de un an în urma sa

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

Un român în vârstă de 29 de ani a fost găsit pe fundul unui lac artificial din Siurana, în Cornudella de Montsant (Priorat), arată un comunicat oficial al guverului catalan.

În după-amiaza zilei de 12 iulie, ora 15:23, Pompierii Generalitat au localizat un cadavru în rezervorul Siurana, în Cornudella de Montsant (Priorat).

Căutările au început de vineri, 9 iulie, după ce o persoană a dat alarma spunând că a văzut un bărbat scăldându-se în apă, dar nu l-a mai văzut ieşind.

La faţa locului s-au mobilizat 56 de echipaje terestre, aeriene și de apă.

Un echipaj din Grupul special de acțiune subacvatică (GRAE) al Departamentului de Pompieri al Generalității a găsit cadavrul la o adâncime de 11 metri și la 30 de metri distanță de mal.

Căutările s-au accelerat din momentul în care Pompierii au avut acces la camerele de securitate ale site-ului, ceea ce a făcut posibilă circumscrierea site-ului de căutare mult mai mult. 

 

Laurenţiu a lăsat în urmă o fetiţă

 

De vinerea trecută, pompierii au activat o căutare pe uscat, în apă și aerian care a inclus desfășurarea unui elicopter cu membri ai Grupului de acțiuni speciale (GRAE) și un medic specializat în salvări, trupe GRAE subacvatice, o barcă de salvare al Parcului Pompierilor din Tortosa, sprijin logistic de către o parte a Grupului de sprijin operațional (GROS), o unitate de comandă medie și personal din parcurile Prades, Reus, Falset, Cornudella din Montsant și Cambrils.

Căutarea a avut loc într-un mediu cu vizibilitate zero, fundul lacului având relief mare, până la 35 de metri adâncime și cu o abundență mare de vegetație acvatică. Cadavrul a fost găsit la un punct aflat la mai mult de 10 metri distanță de locul în care au arătat martorii.

Odată ce poliția a strâns informațiile necesare pentru procedurile legale corespunzătoare, Pompierii Generalitat au procedat la scoaterea cadavrului, care a culminat în jurul orei 16:00. De acolo, Mossos d'Esquadra au început sarcinile poliției de comunicare cu familiile și identificarea cadavrului.

La operațiunea de căutare a Pompierilor din Barcelona au participat și unitățile de securitate cetățenească, cercetare, științifică, maritimă și acvatică ale Mossos d'Esquadra, 7 membri ai sistemului medical de urgență (SEM) și membri ai corpului de cercetare subacvatică.

Laurenţiu Cosmescu avea 29 de ani, era din comuna Dobreni, județul Neamț şi era rezident în localitatea Prades din Tarragona. Era căsătorit şi avea o fetiţă de numai un an şi patru luni, potrivit site-ului local Viata de Neamt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel