Spania: Studiul pe 36.000 de familii pentru cunoașterea dimensiunii reale a pandemiei

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Toți experții subliniază că, pentru a începe aplicarea măsurilor de relaxare, este necesar să știm unde se află coronavirusul. Pentru aceasta este necesar să se facă mii de teste printr-un studiu prevalent, care va începe luni, cu câteva zile de întârziere. 

Studiul, care va servi la cunoașterea dimensiunii reale a epidemiei Covid-19 din Spania. Se vor colecta date la nivel provincial și local, precum și în funcție de vârstă și sex și va începe să se desfășoare în 36.000 de familii pe întreg teritoriul Spaniei. Fiecare familie, aleasă la întâmplare, va avea în medie 2,5 membri. 

Studiul se va efectua în trei valuri, cu un interval de 21 de zile între fiecare.

Pentru realizarea studiului, se va face un prim test rapid de anticorpi (o probă de sânge) și apoi se va efectua un al doilea test seric de anticorpi, care va necesita personal sanitar specializat. Acesta va fi efectuat în trei valuri, cu un interval de 21 de zile între fiecare, pentru a se putea observa „evoluția dinamică a bolii”. 

Ministerul Sănătății a explicat că ancheta va furniza și informații despre comportamentul transmiterii virusului după șase săptămâni de izolare.

Deși participarea este voluntară, familiile selectate la întâmplare au fost solicitate să colaboreze cât mai mult pentru a se putea avea „o fotografie reală a epidemiei”, a afirmat ministrului sănătății, Salvador Illa, precizează lavanguardia.com.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel