Spania. Șoferi români de camion, „echipajul groazei“: Unul dintre ei avea de 7 ori depășită limita de alcoolemie, celălalt - record de puncte amendă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un camion pe care lucra un echipaj de șoferi români a fost indisponibilizat de oamenii legii, în Girona, Spania. Unul dintre șoferi, un român de 43 de ni, s-a ales cu dosar penal după ce aparatul etilo-test a relevat că depășise de 7 ori limita maximă de alcool pur în aerul expirat permisă. Colegul de echipaj nu putea conduce deoarece depășise limita maximă de puncte de penalizare admisă, astfel că nu avea voie să circule pe drumurile publice.

Mossos d'Esquadra a denunțat penal un bărbat, de 43 de ani, de naționalitate română, pentru că a condus un camion, deși avea de 7 ori limita maximă de alcool pur în aerul expirat permisă depășită 

Evenimentele s-au produs luni în jurul orei 20.00, când poliția a primit avertismentul că pe AP-7, în Llers (Alt Empordà), șoferul unui camion ar putea fi beat. Când au sosit Mossos, șoferul principal și  șoferul supleant se aflau în cabină.

Citește  și: Spania. Doi români ar fi răpit și abuzat o minoră: „M-au violat oricând au vrut”

Primul a avut simptome evidente de a fi sub influența alcoolului. Când a fost testat, el a dat un rezultat pozitiv de 1,17 mg alcool pe litru de aer expirat. În al doilea test a dat 1,13 mg / l. În urma evenimentelor, Mossos au deschis proceduri pentru a-l raporta.

Apoi l-au identificat pe șoferul înlocuitor pentru a vedea dacă poate prelua conducerea camionului și au constatat că nu deține un permis de conducere valabil,  pentru că pierduse toate punctele. Vehiculul a fost imobilizat la locul său până când un oficial al companiei a preluat conducerea.

Persoana anchetată are obligația de a se prezenta în fața autorității judiciare care se ocupă de caz, atunci când este necesar, informează La Vanguardia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel