Spania. S-a dezlănțuit iadul în la Palma. Sute de case, "înghițite", după erupția vulcanului

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

S-a dezlănțuit Iadul în Insula La Palma, unde locuiesc peste 80 000 de oameni. Sute de case au fost „înghițite”  după erupția vulcanului Cumbre Vieja. Autoritățile au făcut publice ultimele pagube, iar printre victime nu se află români.

Disperarea continuă în insula La Palma. Autoritățile au anunțat că peste 6000 de oameni au fost evacuați, pentru a scăpa de lava vulcanului Vieja. De asemenea, la acest moment sunt 300 de case complet afectate, informează BBC.

Oamenii nu știu cât timp va dura erupția vulcanului și se tem pentru viața lor.

„Suntem foarte îngrijorați pentru că nu știm când ne vom întoarce acasă”, a declarat, Ana Guadalupe González, pentru radioul public spaniol, potrivit BBC, citat de digi24.ro

Zona a fost limitată de polițiști, însă, nimeni nu se poate pune cu furia naturii.

 

S-a dezlănțuit Iadul În Palma. Peste 80 000 de oameni se tem pentru viața lor

 

Erupția vulcanului a distrus în totalitate o școală, dar și multe afaceri locale. A spulberat tot: case, mașini, cafenele, restaurante, terase. Oamenii se tem pentru viața lor. Guvernul spaniol a anunțat că vor fi alocate ajutoare în regim de urgență și au informat localnicii cu privire la zona de risc. Cei care sunt în imediata apropiere a vulcanului Vieja au fost cazați în case mobile, întro altă zonă în care nu există niciun pericol.

Presa internațională a detaliat efectele dezastruoase pe care le are lava unui vulcan. Este atât de toxică, încât erodează tot și poate provoca decesul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel