Spania. Românul care a băgat un spaniol în comă în clubul din Zaragoza cere eliberarea. Ion e nemulțumit și a schimbat avocatul

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Spania. Un român și iubita sa, prinși în timp își făceau plinul cu benzină furată de pe un șantier
Spania. Un român și iubita sa, prinși în timp își făceau plinul cu benzină furată de pe un șantier

Românul care a atacat un spaniol într-un club din Plaza del Pilar din Zaragoza și l-a băgat în comă cere eliberarea, deși victima sa este în continuare în stare gravă. 

Marți s-a împlinit o lună de la atacul brutal care a avut loc într-un club din Plaza del Pilar din Zaragoza. Victima, LCO, un bărbat de 37 de ani a primit un singur pumn în maxilar, dar cu atât de multă putere, încât s-a lovit cu capul de asfalt și a suferit leziuni cerebrale extrem de grave. Deși pare să fi trecut de cea mai critică fază, starea lui de sănătate este în continuare foarte gravă, acesta aflându-se încă internat la spitalul Miguel Servet, unde necesită îngrijiri complexe. 

Familia victimei nu-și pierde speranța și speră la însănătoșire, chiar dacă sunt conștienți că un atac de această natură, dacă este depășit, poate lăsa consecințe foarte grave. Cine nu pare să aibă atâta răbdare este agresorul român, Ion M., 36 de ani, care nu doar că și-a schimbat avocatul, dar a cerut deja eliberarea.

Judecătorul nu s-a pronunțat încă asupra cererii de eliberare , dar este evident că în luarea unei decizii se va ține cont atât de starea gravă a victimei, cât și de antecedentele penale ale atacatorului. La momentul evenimentelor românul avea deja cinci dosare penale, toate pentru infracțiuni violente. Toate au fost acumulate într-o perioadă de 12 ani și mereu la Zaragoza: bătaie de stradă (27 iunie 2021); lovituri și alte violențe (6 ianuarie 2015, 1 ianuarie 2014 și 1 septembrie 2009); și maltratare (22 noiembrie 2014). Dar, de asemenea, unele dintre aceste dosare penale s-au soldat deja cu pedepse care însumează până la 5 ani și 10 luni de închisoare.

Cum a avut loc agresiunea din club

 

Potrivit cercetărilor, victima și agresorul se aflau în clubul de noapte. La un moment dat, Ion M. a reproșat grupului de prieteni al victimei LCO faptul că au împins-o pe fata care-l însoțea. Mai mult, a vorbit cu angajații pentru a atrage atenția asupra acestor clienți. În cele din urmă, amândoi au fost obligați să părăsească incinta. Ofițerii de securitate au vorbit cu ei și i-au trimis pe unii în direcția pasajului Ciclón și pe român în sens opus.

"Când am crezut că lucrurile s-au calmat, am auzit mai multe femei țipând. M-am întors și am văzut un bărbat la pământ și un altul care alerga în direcția Casco", a declarat paznicul Poliției.

Înregistrările camerelor de la clubul de noapte, deși nu au surprins atacul în sine, au fost vitale pentru a confirma identitatea agresorului și succesiunea evenimentelor. Pumnul brusc și neașteptat a venit la opt secunde după ce aceștia au părăsit clubul și ar putea avea consecințe pe viață.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel