Spania. Româncă implicată într-o escrocherie de proporții prin WhatsApp. Identitatea mai multor firme, uzurpată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Whats App nu merge. A picat WhatsApp
Whats App nu merge. A picat WhatsApp

Identitatea unei companii din Sanxenxo, Spania, este uzurpată pentru a cere bani clienților săi prin WhatsApp. O româncă, în contul căreia ajungeau banii, a fost identificată, dar este de negăsit.

Garda Civilă a identificat doi locuitori din Murcia ca fiind presupușii autori ai unor escrocherii cibernetice și caută o femeie, cetățean român, în contul căreia a fost transferată, ulterior, prada.

Garda Civilă investighează doi rezidenți din Murcia ca presupuși autori ai mai multor escrocherii cibernetice, dându-se drept o companie din Sanxenxo și obținând, astfel, bani de la clienții lor. Cei doi bărbați,  în vârstă de 27 și, respectiv, 45 de ani, au un cazier judiciar bogat și sunt cercetați ca "presupuși autori ai mai multor infracțiuni de fraudă, comise prin intermediul unei linii de mesagerie mobilă". Victimele sunt companii din diferite părți ale Galiciei.

 

Spania. Româncă, implicată într-o escrocherie de proporții prin WhatsApp

 

Ancheta a fost efectuată de agenții postului principal al Guardia Civil din Sanxenxo și a început la mijlocul anului trecut, când reprezentantul unei companii de fructe de mare din municipiu a depus o plângere, "ca urmare a escrocheriilor cibernetice, la care au fost supuși mai mulți dintre clienții săi, autorii uzurpând identitatea companiei". Grație investigațiilor efectuate, agenții au reușit să stabilească faptul că presupușii escroci cibernetici reușiseră să spargă liniile telefonice ale companiei pentru a intra în profilul lor WhatsApp și, în acest fel, să obțină acces la contactele clienților lor. 

Garda Civilă a precizat că, prin intermediul acestei linii de mesagerie mobilă, presupușii infractori s-au deplasat la mai multe contacte ale companiei de fructe de mare din provinciile Pontevedra, A Coruña și Lugo. Potrivit relatării instituției armate, cei doi bărbați  identificați le-ar fi solicitat "în numele societății plata urgentă a 500 de euro în numerar pentru a rezolva o urgență de serviciu". Prin acest sistem, folosindu-se de înșelăciune, au obținut de la victimele lor o pradă de peste 3.500 de euro.

 

Identitatea mai multor firme, uzurpată

 

Pentru clarificarea acestei escrocherii cibernetice, Garda Civilă din Sanxenxo a beneficiat de colaborarea agenților aceluiași institut armat din Murcia. În acest fel, "s-a reușit să se afle că banii escrocați au fost, ulterior, transferați în contul curent al unui cetățean român, deja identificat, despre care nu se știe unde se află". Această femeie face, de asemenea, obiectul "mai multor acțiuni în justiție pentru infracțiuni similare comise pe teritoriul Spaniei".

Ancheta este, în prezent, condusă de Tribunalul de Taxă din Cambados, unde presupușii făptuitori trebuie să se prezinte, atunci când sunt citați. Investigațiile continuă pentru a clarifica dacă sunt mai multe persoane sau entități comerciale afectate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel