Spania. Român împlicat într-un accident, ucis de airbagul care ar fi trebuit să-i salveze viața. Polițiștii sunt uimiți: "Este ceva total neobișnuit"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Airbag-ul este un dispozitiv proiectat să salveze vieți (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)
Airbag-ul este un dispozitiv proiectat să salveze vieți (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)

Un român de 37 de ani a murit într-un accident ciudat în Spania, bărbatul fiind ucis de o piesă din airbag-ul mașinii sale, un dispozitiv gândit să-i salveze viața. Polițiștii cercetează cum s-a petrecut tragedia și spun că este "total neobișnuit" ce s-a întâmplat în acest caz.  

Grav accident rutier petrecut duminică după-amiază, pe o stradă din Palma de Mallorca. Un șofer român în vârstă de 37 de ani a fost ucis după ce o piesă metalică defectă din airbag-ul mașinii sale l-a lovit în gât și i-a secționat vena jugulară.

Potrivit publicației spaniole Diario de Mallorca, accidentul s-a produs la kilometrul 6 al străzii Vía de Cintura, în direcția aeroportului. Totul a început cu o coliziune minoră între două vehicule, care nu s-a soldat cu răniți. Cele două mașini au oprit pe carosabil, iar un al treilea vehicul, un Citroen C3 condus de român, a intrat în coliziune cu ele.

Deși impactul nu a fost grav, s-a declanșat airbag-ul mașinii. Din nefericire, o piesă metalică din airbag s-a rupt și l-a lovit pe șofer în gât, provocându-i o tăietură fatală. Doi pasageri din mașina lui au suferit răni ușoare.

Garda Civilă Rutieră a confirmat că accidentul nu ar fi trebuit să aibă consecințe atât de grave.

"Este evident o consecință a unei defecțiuni a dispozitivului. Este ceva total neobișnuit, nu suntem conștienți că așa ceva sa întâmplat înainte", au declarat polițiștii, potrivit sursei citate. 

Garda Civilă așteaptă o inspecție tehnică pentru a determina exact ce s-a defectat la airbag. De asemenea, se investighează dacă airbag-ul era vechi sau a fost reparat anterior.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel