Spania. Român cu un picior în închisoare, după ce a agresat un polițist în timpul restricțiilor: „Sunt aici pentru că așa am avut eu chef“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Român judecat în Spania pentru că a agresat un gardian civil din Ejea în plină pandemie și fără mască. El se afla pe stradă în afara orelor legale, când a fost arestat în noiembrie 2020. Procurorul cere un an de închisoare pentru infracțiunea de lovire.

Tribunalul Penal 5 din Zaragoza a judecat în această dimineață un cetățean român pentru o infracțiune de lovire pentru o agresiune împotriva unui agent al Gărzii Civile din Ejea de los Caballeros pe 5 noiembrie anul trecut, în plină pandemie și în afara programului legal.  Procurorul general a cerut un an de închisoare pentru infracțiunea de agresiune, în timp ce procuratura, exercitată de Jorge Piedrafita, avocat al Asociației Spaniolă a Gărzilor Civile (AEGC), a ridicat cererea la trei ani pentru agresiunea asupra agentului și trei luni de amendă.    

Faptele s-au petrecut când Guardia Civil a arestat un locuitor din Ejea de los Caballeros, de origine română, cu inițialele D. G. C., pentru că a circulat pe drumurile publice în timpul restricțiilor, fără mască, pe strada Erla, 39-41.   

Patrula, care se afla la datorie într-un vehicul camuflat, a văzut această persoană mergând fără mască și l-a oprit. Gardienii s-au legitimat cu legitimațiile regulamentare și l-au întrebat ce făcea în afara casei la acea oră, în condițiile în care restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii covid-19 îl împiedicau să se afle pe stradă între orele 23.00 și 6.00 fără un motiv justificat.

„Sunt aici pentru că așa am avut eu chef“

 

În timpul procesului, polițiștii au descris în detaliu faptul că inculpatul le-a spus că se afla în stradă "pentru că așa a avut chef" și, după ce l-a identificat pentru a propune o sancțiune administrativă pentru nerespectarea măsurilor de sănătate, a dat un pumn unui gardian civil, pe care l-a atins în braț în timp ce părăseau localul. Din acest motiv, ofițerii au procedat la reducerea acestuia și au procedat la arestarea lui.   

Bărbatul le-a explicat gardienilor că "a ieșit să arunce gunoiul și că se afla pe stradă pentru că așa a avut chef". Potrivit raportului acestora, bărbatul mirosea puternic a alcool și în niciun moment nu a respectat distanța de siguranță.

Întrucât a spus că nu are asupra sa documentele, patrula l-a însoțit pe această persoană până la domiciliul său, pentru ca acesta să se legitimeze, iar apoi l-a informat că va fi amendat pentru nerespectarea decretului-lege al guvernului aragonez.

Se părea că totul avea să se oprească aici. Însă, în momentul în care polițiștii, care erau în haine civile, au plecat, Dorin Georgian C. i-a confruntat pe aceștia cu o atitudine agresivă, strigând: "Acum chiar că mă duceți la poliție", relatează Heraldo.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel