Spania. Român, condamnat la aproape 10 ani de închisoare pentru tâlhărie, muncitor „onest“ în viticultură

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sfârșit tragic pentru un român din Spania: s-a stins din viață după ce a fost bătut și jefuit de un conațional în Mallorca
Sfârșit tragic pentru un român din Spania: s-a stins din viață după ce a fost bătut și jefuit de un conațional în Mallorca

Agenții Gărzii Civile Burrows au reținut un cetățean român, în vârstă de 39 de ani, cu domiciliul în acest oraș din Albacete, pe numele căruia era în vigoare un mandat de arestare european, fiind pus la dispoziția autorităților pentru extrădare în România.

Tânărul român a fost condamnat la aproape 10 ani de închisoare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de tâlhărie agravată cuprinse în Codul penal român, după cum informează Garda Civilă într-un comunicat.

Garda Civilă din Albacete primiseră informații potrivit cărora un muncitor român care lucra la o fermă din regiune la plantarea de viță de vie ar putea avea în vigoare o interdicție judiciară emisă pe numele său.

Astfel, după localizarea și identificarea sa, agenții au descoperit că pe  numele său era emisă o alertă judiciară în întreaga zonă Schengen privind participarea sa la mai multe infracțiuni de tâlhărie în formă agravată, comise în România între 2015 și 2019, țară unde îl așteaptă o pedeapsă cu închisoarea mai mare de 9 ani.

Procedurile instruite de Garda Civilă, împreună cu persoana reținută, au fost puse la dispoziția Tribunalului de instrucțiune din La Roda pentru transferul ulterior al Curții Centrale de Investigare nr. 2 din Madrid, însărcinat cu prelucrarea acestui tip de cerințe internaționale. Românul urmează să fie extrădat în România în perioada următoare, informează ABC.es.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel