Spania. Rețea infracțională, destructurată. Infractorii, ajutați de o româncă, să trimită marijuana prin poștă din Alicante în Irlanda

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Rețea infracțională, destructurată. Infractorii, ajutați de o româncă, să trimită marijuana prin poștă din Alicante în Irlanda. Sursa foto: cope.es
Spania. Rețea infracțională, destructurată. Infractorii, ajutați de o româncă, să trimită marijuana prin poștă din Alicante în Irlanda. Sursa foto: cope.es

Peste 60 de kilograme de marijuana au fost confiscate în timpul a două percheziții efectuate în San Miguel de Salinas și Orihuela Costa.

O nouă operațiune împotriva traficului de droguri în provincia Alicante a avut drept rezultat arestarea a patru presupuși membri ai unei organizații criminale care vindea marijuana prin colet poștal din orașul San Miguel de Salinas către Irlanda.

Garda Civilă a confiscat peste 60 de kilograme de muguri de marijuana și o armă, la finalul unei anchete, care a început în februarie 2023 pe aeroportul Adolfo Suárez Madrid Barajas. Atunci, agenții au confiscat două kilograme din acest drog care fusese trimise prin poștă din Alicante și cu destinația Irlanda. 

La scurt timp, pe același aeroport a fost interceptată un alt transport, iar ofițerii de la Garda Civilă au reușit să-l identifice pe principalul responsabil, un cetățean britanic și o româncă, ambii cu dosare penale pentru alte infracțiuni.

Spania. Un român care jefuia o vilă, prins în flagrant de polițiști. Hoțul, dat de gol de camerele de supraveghere

Mai târziu, în martie a acestui an, unul dintre suspecți a fugit pe jos în orașul madrilen Rivas Vaciamadrid, crezând că urma să fie interceptat de Garda Civilă. A abandonat o mașină cu patru valize, care conțineau 54 de kilograme de marijuana.

Ancheta i-a condus pe agenți la San Miguel de Salinas, în Vega Baja din Alicante, unde se presupune că fugarul se ascundea împreună cu alți doi compatrioți. Aceștia locuiau într-o casă cu măsuri de securitate ridicate și de unde, se presupune că, traficau și marijuana în orașele învecinate.

Operațiunea s-a încheiat la sfârșitul lunii mai cu două percheziții domiciliare în San Miguel de Salinas și Orihuela Costa și cu arestarea celor patru presupuși membri ai acestei rețele. 

Oamenii legii au ridicat o armă  și 60 de kilograme de marijuana. Conducătorul bandei a fost trimis la închisoare prin hotărâre judecătorească, iar ceilalți trei sunt liberi cu măsuri asigurătorii.

Spania. Un român, cu ordin de restricție, și-a terorizat și amenințat cu moartea fosta parteneră. Îi trimitea poze cu arme pe WhatsApp

Aceasta este a treia lovitură de stat împotriva traficului de droguri din ultimele săptămâni în provincia Alicante, după ce Poliția Națională a destructurat o altă organizație în Vega Baja și una în Marina Baixa.

---------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel