Spania: Reţea infracţională de români, destructurată. "Vindea" migranţi fermierilor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Un băiat de 19 ani a fost arestat după ce și-a bătut în mod repetat mama. Românca susține că a fost amenințată cu moartea
Spania. Un băiat de 19 ani a fost arestat după ce și-a bătut în mod repetat mama. Românca susține că a fost amenințată cu moartea

Poliţia spaniolă a destructurat o reţea formată din români, care exploata imigranţi ilegali majoritar marocani, dar şi români şi moldoveni în ferme spaniole. Ţinuţi în locuinţe mizerabile din care li se interzicea să iasă, imigranţii erau practic reduşi la o stare de sclavie.

 

 

Garda Civilă spaniolă a anunţat destructurarea unei reţele de români de trafic de fiinţe umane care exploata imigranţi în majoritate marocani. Cotidianul Assabah relatează în ediţia sa de sâmbătă şi duminică că aceşti imigranţi erau "vânduţi" fermierilor spanioli cu 30.000 de dirhami (2.764 euro) pe lună.

Această reţea, despre care forţele de ordine susţin că are o legătură cu bandele specializate în traficul de fiinţe umane, îşi are baza în Sevilla. Victimele acestei exploatări sunt originare din Maroc, Republica Moldova, România, Ucraina, dar şi din alte ţări din Africa de Nord şi subsahariană. Potrivit agenţiei spaniole de ştiri EFE, care citează surse din forţele de securitate, imediat ce aceşti imigranţi ajungeau în Spania membrii grupării le confiscau documentele de identitate. Ei erau apoi găzduiţi în condiţii inumane, supuşi unei supravegheri stricte şi nu aveau voie să contacteze străini sau să iasă din locuinţe.

Cotidianul Assabah relatează că trei case şi un birou au fost percheziţionate. Poliţia spaniolă a confiscat documente care confirmau implicarea acestei reţele în exploatarea marocanilor în complicitate cu o altă reţea de imigraţie clandestină condusă de un român, relatează guardiacivil.es.

Banii câştigaţi ajungeau în România

 

Imigranţii sunt forţaţi să lucreze numeroase ore în exploatările agricole spaniole pentru numai câţiva euro pe zi pentru a supravieţui. Cei care vor să iasă din locuinţe nu-şi pot recupera documentele de identitate şi pot fi ameninţaţi cu moartea dacă contactează poliţia.

În cadrul anchetei s-a descoperit că această reţea forma societăţi uzurpând identitatea imigranţilor pentru a-şi transfera câştigurile în România. Organizaţia avea chiar un birou local care îi facilita toate procedurile, în special cele care constau în falsificarea documentelor pentru a justifica transferul de bani.  Activităţile ilegale ale organizaţiei au prosperat odată cu declanşarea pandemiei de coronavirus şi a nevoii presante a agricultorilor spanioli de forţă de muncă străină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel