Spania. Proteste violente la Madrid împotriva măsurilor impuse de guvern

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
prtoteste_spania_madrid
prtoteste_spania_madrid

Restricţiile din cauza pandemiei au încins spiritele pe străzile din Madrid. Între protestatari şi poliţie au avut loc conflicte violente. 850.000 de locuitori sunt în carantină la nivel local în regiunea Madrid.

 

Rezidenţii mai au voie să părăsească districtul doar pentru muncă, studii sau urgenţe medicale. Autoritățile din domeniul sănătății le-au cerut oamenilor să se pregătească pentru săptămâni grele, întrucât numărul total de cazuri de COVID-19 în Spania a depășit 700.000. Numai ieri s-au înregistrat 10.600.

Reaminctim că zilele trecute a fost reintrodusă în mai multe cartiere din capitala Spaniei a fost reintrodusă carantina . Astfel, 37 de zone din Madrid, în care locuiește o importantă comunitate de români, au fost închise. Decizia autorităților vine ca urmare a numărului crescut de cazuri înregistrat în ultima vreme. Localnicii nu au voie să plece din aceste zone decât pentru a ajunge la locul de muncă, pentru a merge la medic, la şcoală sau în cazul unei citaţii judecătoreşti.

Măsuri similare au fost luate și în alte orașe din Spania. E vorba de regiunile în care numărul de noi infectări înregistrate în decurs de 14 zile este de peste 1000 la 100.000 de locuitori. Ministrul adjunct al Sănătății Publice al Madridului, Antonio Zapatero, a confirmat că zonele de carantină ar putea fi extinse cu încă 16 cartiere. Începând de miercuri, Poliția Municipală a început amendarea celor care încalcă restricțiile în zonele care sunt deja sub carantnă.

Aflată pe locul opt la nivel mondial în topul țărilor cel mai afectate de pandemia de Coronavirus, Spania a raportat de la înccputul pandemiei și până în prezent 682.267 de cazuri de contaminare cu COVID-19 și peste 30.000 de decese, respectiv 30.904 de cazuri de decese.  Având în vedere înrăutățirea situației din Madrid, ministrul Salvador Illa le-a cerut locuitorilor să limiteze „la maximum mobilitatea și contactele cu cei mai apropiați coabitați” în următoarele 15 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel