Spania. Proprietarii care își vând imobilele sub prețul pieței, riscă amenzi de până la 100.000 de euro 

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Proprietarii care își vând casele sub prețul pieței riscă  să fie amendați sau condamnați la închisoare.

 

Proprietarii care își vând casele sub prețul pieței risca amenzi de până la 100.000 de euro", anunță Trezoreria. Agenția Fiscală este hotărâtă să sancționeze posesorii de imobile care își vând locuințele sub un anumit procent din valoarea lor de piață, cu amenzi substanțiale și chiar cu pedepse în închisoare.

Potrivit informațiilor furnizate de Trezorerie, toate tranzacțiile financiare sunt monitorizate îndeaproape, iar vânzarea unei locuințe atrage după sine impozite însemnate. În mod normal, proprietarii doresc să obțină cel mai bun preț pentru proprietatea lor, însă există cazuri în care aceștia decid să o vândă la un preț simbolic pentru a evita plata impozitelor.

Conform agenției fiscale, prețul de vânzare este determinant în acest context, iar dacă este substanțial mai mic decât valoarea de piață, operațiunea poate fi investigată pentru posibile infracțiuni. Acest lucru este valabil mai ales în cazurile în care tranzacțiile sunt efectuate "în negru".

Agenția Fiscală a stabilit sancțiuni proporționale cu gradul de subevaluare a proprietății vândute:

Dacă prețul de vânzare este sub valoarea reală a locuinței cu mai puțin de 10%, proprietarul poate fi amendat cu sume cuprinse între 1.000 și 10.000 de euro.În cazul în care scăderea în valoare este de sub 5%, se consideră o abatere gravă, sancțiunile variind între 20.000 și 100.000 de euro, cu posibilitatea de a fi însoțite de pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.

Aceste măsuri au fost luate pentru a preveni fraudele fiscale și spălarea de bani prin intermediul tranzacțiilor imobiliare. Potențialii vânzători sunt sfătuiți să fie atenți la valoarea reală a proprietății lor și să respecte legislația fiscală în vigoare pentru a evita sancțiunile severe impuse de Trezorerie.



---------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel