Spania. Operatorul aeroportuar AENA înfiinţează clinici de testare COVID-19 pe 15 aeroporturi 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Operatorul aeroportuar spaniol AENA va închiria zone pentru clinici de testare COVID-19 pe 15 aeroporturi din Spania, inclusiv la Madrid şi Barcelona, a declarat vineri compania care încearcă astfel să faciliteze călătoriile în timpul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Facilităţile de diagnostic vor oferi teste PCR rapide, antigenice şi serologice pentru a detecta atât infecţiile active, cât şi prezenţa anticorpilor COVID-19 şi vor avea zone de izolare pentru călătorii care aşteaptă rezultatele. AENA va lansa serviciul în aeroporturile cu cel mai mare volum de zboruri internaţionale sau care deservesc zone de turism cheie din Spania, precum Malaga şi Sevilla în Costa del Sol, insulele Balerare Mallorca, Ibiza şi Menorca, precum şi cele patru aeroporturi principale din Insulele Canare.

Clinicile de testare vor fi înfiinţate pentru o perioadă iniţială de şase luni, deşi contractele - semnate în principal cu furnizorul de servicii de laborator Eurofins - pot fi prelungite până la sfârşitul anului 2021. "Clinicile vor fi create în zonele de plecare ... (pentru) pasagerii care vor avea nevoie (de teste) în aeroporturile de destinaţie, nu pentru cei care aterizează în aeroporturile noastre, care vor trebui să prezinte teste din locurile de origine pentru a trece controalele de sănătate aflate în vigoare din luna mai în toată reţeaua noastră", a afirmat compania într-un comunicat.

Operatorul aeroportuar AENA a afirmat că noul serviciu va facilita turismul, deoarece restricţiile continue asupra mobilităţii afectează industria turismului, care este vitală pentru economia Spaniei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel