Spania. O româncă a pus la cale un plan genial pentru a înhăța moștenirea defunctului ei soț

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă a pus la cale un plan genial în încercrea de a pune mâna pe moștenirea soțului ei spaniol. A fost ajutată de un actor și de un notar, însă „scamatoria“ a ieșit la iveală, iar românca riscă până la 4 ani de închisoare.

Românca era căsătorită cu soțul ei spaniol, iar când a murit în 2014, românca de 56 de ani, „ghidată de spiritul obținerii unui beneficiu economic ilicit”, potrivit rechizitoriului procurorului, aceasta nu a anunțat decesul său, mințind că încă locuiesc împreună.

Românca a lăsat să se înțeleagă timp de luni bune că soțul ei este bolnav, dar încă trăiește. Asta, pentru a avea timp să ticluiască un plan cu scopul de a-i rămâne ei toate bunurile, proprietățile și banii defunctului si soț. Astfel că la mijlocul lunii august 2014, femeia a solicitat serviciile unui notar din Logroño care să se deplaseze la domiciliul soțului, sub pretextul că acesta este grav bolnav și nedeplasabil, dar că dorește să facă unele modificări în testamentul său.

Însă înainte de a chema notarul, femeia tocmise un alt bărbat care semăna cu defunctul ei soț, și pe care l-a „echipat“ astfel încăt să nu i se vadă foarte bine figura.

Un actor, tocmit să joace rolul soțului bolnav

 

Odată ajuns în casă, notarul a fost condus de româncă în dormitorul „soțului“ ei de împrumut, care era culcat și purta o mască de oxigen care îi acoperea nasul și gura, astfel încât notarul să nu poată identifica corect chipul bolnavului, potrivit bolsamania.com.

„Prin acest sistem, impostorul a semnat testamentul în numele persoanei decedate“,  declarând ca unic moștenitor pe soția sa, românca C.V., care avea să îi moștenească după moarte toate bunurile, acțiunile și drepturile, constând într-un apartament în Logroño, jumătatea nedivizată a unei case în Rabanera de Cameros, jumătate valoarea sumei existente în contul bancar (aproximativ 17.700 de euro) și un model vechi de Seat Ibiza.

Ulterior, femeia a încercat să retragă copia testamentului de la notar, dar, pentru că nu avea bani pentru a plăti impozitul pe succesiune, a încercat să obțină bani de la frații răposatului ei soț, oferindu-le din bunurile acestuia contra sumei de 1.000 de euro.  Numai că frații săi știau că erau declarați moștenitori ai defunctului printr-un testament făcut încă din anul 2000. Astfel că au mirosit că ar putea fi vorba despre o înșelăciune la mijloc.

Pentru procuror, faptele constituie infracțiuni de fals în înscriuri oficiale și fraudă pentru care se solicită o pedeapsă de patru ani de închisoare și o amendă de 3.600 de euro pentru româncă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel