Spania. O anumită categorie de persoane va avea întâietate la vaccinare anti COVID. Planul autorităţilor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Premierul spaniol Pedro Sanchez va fi prezent la București la începutul lunii iunie
Premierul spaniol Pedro Sanchez va fi prezent la București la începutul lunii iunie

Spania va vaccina în primul rând persoanele în vârstă din căminele foarte afectate de pandemia de Covid-19, precum şi personalul din aceste centre de sănătate, a anunţat marţi Guvernul, scrie AFP.

Potrivit planului Executivului, campania de vaccinare va putea începe din ianuarie, în funcţie de autorizaţia prin care vaccinurile vor fi puse pe piaţă. După persoanele în vârstă din azile va urma personalul medical. "În timpul primei faze, ne vom concentra pe cei vulnerabili, un grup de aproximativ 2,5 milioane de persoane", a indicat ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, într-o conferinţă de presă. "Vaccinul va fi gratuit şi va fi administrat prin sistemul naţional de sănătate" şi va fi făcut pe baza de voluntariat, a detaliat el.

Seniorii din azile au plătit cel mai dur tribut în Spania în timpul primului val al pandemiei din primăvara. Guvernul nu a publicat cifrele oficiale, dar potrivit unui proiect realizat de un grup de lucru între Guvern şi regiuni, publicat de El Pais, mai mult de 20.000 de persoane au murit în azilele de bătrâni şi persoane cu handicap între martie şi iunie. Această cifră include cazurile dovedite şi decesele celor care prezentau simptome compatibile cu Covid. 

În anumite regiuni, ca cea a Madridului, justiţia analizează plângerile depuse contra unor reşedinţe. Planul de vaccinare spaniol include imunizarea "unei părţi substanţiale a populaţiei" în timpul primului semestru din 2021, a anunţat vineri şeful Guvernului, Pedro Sanchez. Ţara va dispune de suficiente doze in 2021 pentru a vaccina ansamblul de 47 de milioane de locuitori, a afirmat marţi ministrul Sănătăţii. Spania rămâne una dintre cele mai afectate ţări din Europa, cu mai mult de 43.000 de morţi şi peste 1,5 milioane de cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel