Spania. Mallorca închide mai multe străzi după petreceri organizate de tineri turişti germani şi britanici

Andreea Cosma |
Data publicării:

Autorităţile din insula turistică spaniolă Mallorca au închis pentru următoarele două luni străzi frecventate de tineri turişti germani şi britanici, a anunţat miercuri ministrul turismului pentru insulele Baleare, Iago Negueruela, relatează agenţia DPA.

Toate pub-urile de pe străzile capitalei insulei, Palma, cunoscute de turiştii germani în limba lor sub denumirile de ''Bere'' şi ''Hamburger'' au fost închise după o serie de petreceri care nu au respectat regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

O măsură similară a fost decisă pentru Puerto Ballena, o stradă din staţiunea Magaluf situată la circa 10 kilometri sud-vest de Palma şi care este preferată de turiştii britanici.

Comportamentul unor turişti şi al unor proprietari de pe acele străzi ameninţă să anuleze toate rezultatele obţinute prin mari eforturi făcute de locuitorii acestei insule pentru a stăvili epidemia de COVID-19, a declarat ministrul menţionat.

El a arătat imagini cu sute de turişti germani şi britanici dansând beţi, weekendul trecut, pe plajele din Palma şi Magaluf, fără să poarte măşti şi fără să păstreze distanţa de 1,5 metri recomandată de autorităţile spaniole.

Însuşi ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, le-a cerut luni turiştilor germani aflaţi în Spania să respecte măsurile antiepidemice şi a avertizat că Mallorca ar putea deveni un al doilea Ischgl, referire la staţiunea din Alpii austrieci frecventată de turişti europeni, unde la începutul lunii martie s-a format un focar de coronavirus nedetectat atunci şi care a infectat numeroşi turişti străini care au răspândit mai departe noul coronavirus în ţările lor, printre care şi Germania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel