Spania. Lucia, o româncă de 47 de ani, înjunghiată de partener în balconul casei. Alte 43 de femei, ucise în același loc

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

44 de femei, între care și Lucia P.,  o româncă de 47 de ani, au fost ucise de partenerii lor în Insulele Baleare în douăzeci de ani.

Cazul Wardei Ouchane a ost cel mai recent, dar nu a fost un caz izolat; violența în familie a făcut zeci de victime în Insulele Baleare în două ultimele decenii. Un alt caz răsunător a fost cel al Luciei Pătrașcu, o româncă de 47 de ani, ucisă de partenerul ei în balconul casei lor, la doar câteva ore după ce l-a denunțat.

Diario de Mallorca face o trecere în revistă a celor 44 de femei ucise în Insulele Baleare în ultimii 20 de ani. Femei ucise de partenerii lor care au decis că au drept de viață și de moarte asupra celor cu care și-au împărțit, vremelnic, viața.

Unul dintre ele este cazul asasinării Luciei Pătrașcu. Ion C. şi Lucia P. au fost împreună circa 30 de ani. Imediat după Revoluţie,au plecat la muncă în străinătate. Au muncit din greu în mai multe ţări din Europa şi din agoniseala lor au reuşit să ridice două case pentru copiii lor, un băiat și o fată. Însă, potrivit apropiaților lor, Ion era foarte gelos şi Lucia a avut de suferit din acest motiv, fiind bătută în mai multe rânduri de soţul său.

În ultimii ani cei doi se stabiliseră în Spania, locuiau în Puerto de Pollenca – Mallorca, şi tocmai din cauza acceselor de gelozie ale bărbatului divorţaseră. 

Lucia, o româncă de 47 de ani, înjunghiată de partener în balconul casei


În dimineaţa duminicii în care a fost ucisă, în mai 2016, femeia s-a întors la apartamentul lui Ion pentru a-şi lua o parte din lucruri.  Însă, la scurt timp, au fost văzuţi de vecini cum se certau pe balconul apartamentului şi cum Lucia era bătută de bărbat şi cerea ajutor. Potrivit diariodeibiza.es, românca a fost înjunghiată cu moarte de soțul ei pe balconul casei lor, în fața a numeroși martori.

Bărbatul ar fi atacat-o pe mama copiilor lui în casă, iar când aceasta s-ar fi refugiat pe balcon ar fi urmărit-o şi ar fi înjunghiat-o de cinci ori, în piept şi în abdomen. Când a căzut, i-ar mai fi înfipt odată cuţitul în spate.

Paramedici care au sosit imediat au găsit-o pe femeie înjunghiată şi, în ciuda eforturilor făcute, nu au mai reuşit să o ţină în viaţă. Până la sosirea poliţiştilor, autorul agresiunii, le-a mărturisit vecinilor crima pe care o săvârşise mai devreme. Apoi, fără nici o undă de regret şi fără nici o împotrivire, bărbatul s-a predat ofiţerilor de poliţie. În momentul agresiunii, în apartament se afla şi fiul celor doi, însă tânărul le-a declarat anchetatorilor că dormea şi nu a auzit nimic.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel