Spania, LOVITĂ din nou de fenomene meteo extreme. Guvernul, apel la populație:"Nu mai folosiți mașinile!"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Spania a început săptămâna cufundată în cea mai mare criză meteorologică din ultimii 70 de ani. Gerurile de duminică seara sunt ultimele lovituri ale furtunii Filomena, dar situația rămâne critică deoarece zăpada care a căzut vineri și sâmbătă și nu a fost îndepărtată s-a transformat în gheață. 

Guvernul a cerut luni oamenilor să fie prudenți și să evite utilizarea vehiculelor din cauza furtunii. Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a cerut într-o apariție comună cu șefii de la Dezvoltare și Apărare, „să renunțe la orice deplasare care poate fi amânată".

Ministrul Apărării, Margarita Robles, a cerut, de asemenea, extremă prudență, iar ministrul lucrărilor publice, José Luis Ábalos, a subliniat „marea amenințare” pe care o reprezintă straturile de gheață. „Situația extremă nu s-a terminat, mai sunt zile complicate până când valul de frig dispare”.

Furtuna a dus la aproape 700 de drumuri afectate de zăpadă și 3.000 de camioane blocate. 

Un inamic foarte greu de luptat cu temperaturi minime de până la minus zece Grade. Gheața reprezintă principalul risc pentru prăbușirea comunicațiilor și a infrastructurilor critice în zilele următoare.

Cei trei miniștri au făcut apel pentru renunțarea la utilizarea vehiculelor private și a oricăror mișcări de persoane care nu este „strict esențială” din cauza pericolelor care pot apărea, precum accidente de trafic sau căderi pe stradă.

Ministrul Apărării Margarita Robles a subliniat că Guvernul face tot ce-i stă în putință pentru a readuce țara la normalitate, relatează El Pas. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel