Spania. „La Dehesa“, noua casă pentru zece familii de români care locuiesc în condiții mizere în Albacete

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Consiliul municipal Albacete va redeschide „La Dehesa”, o zonă închisă situată lângă cimitir, pentru a oferi o soluție de locuință familiilor de origine română care locuiesc în două dintre cele 15 tabere ilegale detectate în oraș.

Informația a fost avansată într-o conferință de presă de către autoritățile locale care au prezentat „Strategia municipală pentru eliminarea mahalalelor din Albacete”. 

Cel mai important aspect al acestei noi strategii va stabilirea așezământului „La Dehesa”, o tabără veche pentru muncitorii agricoli sezonieri, ca locație intermediară în care să transfere familiile românești cu minori în îngrijirea,lor care de ani de zile trăiesc în barăcile următoare la Grădina Botanică și pe drumul Portachuelos. Consiliului municipal va scoate imediat la licitație un proiect de reabilitare a acestei zone închise, care are deja canalizare, electricitate și apă, cu scopul de a fi ocupată de primele 10 familii românești în timpul verii acestui an.

Ideea este de a elimina aceste așezări insalubre, oferind o soluție temporară de locuință acestor familii, cu care va lucra Echipa de incluziune din zona de acțiune socială, cu scopul de a-i învăța să trăiască într-o comunitate.

Peste 100 de români cu zeci de copii trăiesc în condiții mizere

 

Potrivit unui raport făcut în octombrie anul trecut de Echipa de incluziune, taberele ilegale ridicate de familiile de români și unele familii spaniole adăpostesc 70 de adulți și 60 de minori care prezentau rate ridicate de absenteism școlar.

Pe de altă parte, „Strategia municipală pentru eliminarea mahalalelor din Albacete” are în vedere și implementarea unei resurse temporare de locuințe pentru migranții care se mută în capitală vara pentru a lucra în campanii agricole. Mai exact, „între 80 și 100 de locuri cu cerere redusă vor fi puse la dispoziția acestor lucrători sezonieri, cunoscuți ca atare pentru că sunt obișnuiți să doarmă, să se spele și să-și păstreze bunurile în siguranță, în mediul Centrului de îngrijire a persoanelor fără adăpost”, a precizat un consilier local, citează eldigitalcastillalamancha.es.

Primarul Vicente Casañ a subliniat că în niciun caz cele 15 așezări detectate în suburbii nu vor fi demolate fără a oferi rezidenților lor o soluție de locuință prealabilă și a avansat că, odată demolate, autoritățile vor întreprinde o acțiune de îmbunătățire urbană atât pe drumul Las Peñas, cât și în împrejurimile Grădinii Botanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel