Spania: Îngrijitoare româncă, acuzată că a înșelat o bătrână cu peste 51.000 de euro. I-a vândut casa să își ia mașină

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

O româncă de 59 de ani care lucra ca îngrijitoare pentru o vârstnică de 89 de ani, este acuzată că a extorcat-o pe bătrână de peste 50.000 de euro, bani proveniți din vânzarea unei locuințe.

Garda civilă a arestat-o pe româncă pentru că a făcut un „comision“ de 51.820 de euro pe seama femeii în vârstă de 89 de ani pe care o îngrijea de aproximativ un an. Ea le-a explicat polițiștilor că octogenară este imobilizată și că ea doar ar fi însoțit-o la semnarea tuturor actelor.  Femeia le-a mai spus agenților că a încasat 25.000 de euro de la femeia de care are grijă pentru a-și achiziționa un autoturism pe care să îl folosească inclusiv pentru transportul său.

Numai că minciună a ieșit destul de repede la iveală, atunci când polițiștii au vorbit cu octogenară. Femeia e-a spus că a vândut un apartament din Zaragoza, pe care îl deținea, dar că nu știe suma vânzării sau unde au ajuns banii, menționând că a închiriat un apartament din Cuarte de Huerva, pentru a putea fi mai aproape de îngrijitoarea să, avansând suma unui an de închiriere, potrivit elperiodicodearagon.com.

Astfel, Garda Civilă în colaborare cu Serviciile Sociale de bază din Cuarte de Huerva, comercianții care au făcut atât vânzarea, cât și închirierea locuinței, dar și cu banca cu care lucra de obicei această persoană au descoperit că imobilul a fost vândut la jumătatea lunii octombrie pentru o sumă de 63.000 de euro. De asemenea, între lunile septembrie și decembrie, din cont a fost extras, în numerar, suma de 51.820 de euro.

Sume care, potrivit unor surse din Benemérita, au fost mult mai mari decât plata pentru muncă prestată de româncă, raportată la nevoile victimei.  Femeia de 59 de ani este acum acuzată de fraudă, abuz de încredere și deturnare de fonduri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel