Spania. Dreptate pentru Isabela: O româncă însărcinată a sfârșit crunt în mâinile a doi bărbați; Suspecții, în fața judecătorului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Elena Isabela Răducanu, o femeie de origine română în vârstă de 36 de ani, a fost găsită în locuința sa înjunghiată în mai multe locuri ale corpului și cu urme de strangulare. Doi bărbați, între care un român - partenerul ei - și un alt bărbat, au ajuns în fața instanței. Judecătorii ar putea atribui însă vinovăția doar unuia dintre ei.

Cei doi suspecți în cazul asasinării Isabelei Răducanu, o femeie de 36 de ani, însărcinată și înjunghiată în iunie 2019 la Xàtiva, au fost citați la Instrucción 2 din această localitate, în cadrul unei înfățișări prealabile la procesul lor de către Curtea cu jurați.

Potrivit acuzării private, care este exercitată de familia tinerei românce victimă a crimei, este o înfățișare în care trebuie oficializată acuzația formală față de unul sau ambii inculpați.

Unul dintre inculpați este autorul mărturisit al uciderii lui Wafaa Sebbah, în vârstă de 19 ani, în Carcaixent, David S. alias 'El Tuvi', iar celălalt este Juan Vicente A.N., partenerul Isabelei în momentul uciderii acesteia. Aceleași surse au indicat posibilitatea ca acuzația să fie îndreptată doar împotriva unuia dintre cei doi inculpați, deși ambii trebuie să fie prezenți la această audiere.

Dreptate pentru Isabela: O româncă însărcinată a sfârșit crunt în mâinile a doi bărbați

 

"El Tuvi", care a depus mărturie la aceeași instanță în urmă cu un an, în calitate de suspect, a negat că ar fi autorul crimei Isabelei Răducanu și a dat asigurări că, dacă un cunoscut de-al său îl leagă de moartea tinerei, este pentru că este supărat pe el pentru că a ucis-o pe Wafaa.

Acuzarea particulară care reprezintă rudele Isabelei Răducanu a cerut la vremea respectivă ca inculpatul să fie arestat preventiv, dar judecătorul a respins cererea pe motiv că nu există nici risc de fugă, nici de distrugere a probelor și nici pericolul ca acesta să aducă atingere bunurilor victimei, întrucât se afla deja în arest preventiv.

Suspecții, în fața judecătorului din Spania

 

Inițial, Poliția Națională a exclus implicarea lui 'El Tuvi' în moartea lui Isabel Răducanu, o femeie însărcinată în șase luni care a murit strangulată și înjunghiată în locuința sa din Xàtiva la 11 iunie 2019, cu cinci luni înainte de dispariția lui Wafaa, dar ulterior au apărut probe împotriva lui.

Acuzația împotriva lui 'El Tuvi' se bazează pe mărturia unui prieten, care susține că acesta i-a mărturisit crima Isabelei, precum și pe faptul că ADN-ul său a fost găsit la locul crimei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel