Spania. Doi români arestați pentru că au furat o casă de marcat dintr-o unitate hotelieră

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. O româncă a acuzat șase polițiști că ar fi furat bani și țigări din magazinul ei. Femeia a plătit scump pentru mărturiile mincinoase
Spania. O româncă a acuzat șase polițiști că ar fi furat bani și țigări din magazinul ei. Femeia a plătit scump pentru mărturiile mincinoase

Doi români au fost arestați de poliția spaniolă după ce au furat o casă de marcat dintr-o unitate hotelieră din localitatea Azuqueca de Henares.

Garda Civilă din Guadalajara a arestat două persoane de naționalitate română în Azuqueca de Henares ca presupuși autori ai unui furt cu forța dintr-o unitate hotelieră.

Cei doi hoți au sustras o casă de marcat dintr-o unitate hotelieră din localitate, cu care au reușit să fugă, însă nu prea departe. Încercarea de jaf a românilor a avut loc în primele ore ale zilei de marți.

De dimineață, o patrulă din cadrul Serviciului de Securitate Cetățenească al Postului Principal din Azuqueca de Henares a fost alertată de către Centrul de Operațiuni al Serviciului Gărzii Civile însărcinat cu gestionarea numărului de telefon 062. Aceasta a raportat că alarma a fost activată într-o unitate hotelieră situată în zona industrială "Miralcampo" din Azuqueca de Henares.

 

Hoții au încercat să fugă de la fața locului

 

Ajunși la fața locului, polițiștii au sesizat că ușa de acces în unitate fusese forțată și că fusese furată casa de marcat. De asemenea, unul dintre automatele din hotel prezenta urme de forțare, însă nu lipsea nimic din el, deoarece presupușii infractori nu au reușit să îl deschidă. Se presupune că alarma a început să sune imediat iar hoții nu au avut mult timp să fugă până a ajuns poliția.

Efectuând inspecția tehnică de poliție corespunzătoare la locul faptelor, s-a constatat că presupușii autori în fuga lor au intrat în coliziune cu un autovehicul cu semnalizare rutieră existent în apropiere, Lângă acesta s-au găsit resturi ale autoturismului cu care cei doi români au încercat să fugă de la locul faptei.

 

Poliția a identificat mașina hoților apoi pe cei doi români

 

Agenții au patrulat în zonă urmărind urma lichidelor deversate de vehicul, localizându-l în momentul în care acesta se deplasa pe un drum de pământ de la marginea localității. După ce vehiculul s-a oprit și au fost identificați cei doi ocupanți ai acestuia, s-a putut verifica dacă pagubele mașinii corespundeau cu rămășițele colectate la locul coliziunii.

Indivizii în cauză aveau în portbagaj diverse unelte cu care este posibil să fi comis jaful, cum ar fi ciocane, ciocane, burghie... De asemenea, au fost găsite monede împrăștiate prin habitaclul vehiculului, care ar putea proveni din furtul casei de marcat.

Garda Civilă a arestat două persoane de naționalitate română, cu vârste de 26 și 32 de ani și cu domiciliul în Azuqueca de Henares, ca presupuși autori ai unei infracțiuni de furt calificat cu forța. Armele au fost predate împreună cu cei reținuți la Judecătoria de Instrucție. La aceste arestări au colaborat agenți din cadrul Poliției Locale a Primăriei din Azuqueca de Henares, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel