Spania. Cinci români, arestați pentru că au obligat un compatriot cu handicap să cerșească pentru ei

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Cinci români, arestați pentru că au obligat un compatriot cu handicap să cerșească în Alicante / Foto: Unsplash
Spania. Cinci români, arestați pentru că au obligat un compatriot cu handicap să cerșească în Alicante / Foto: Unsplash

Cinci români au fost arestați pentru că au obligat un compatriot cu handicap să cerșească pentru ei. Victima a fost recrutată în țara sa după moartea mamei sale și dusă în Alicante, Spania, unde a fost obligată să cerșească pe străzi.

Poliția națională a arestat cinci membri ai unui clan de români din Alicante care au obligat un compatriot cu handicap să cerșească. Potrivit poliției, marți, după ce a fost eliberat, bărbatul a fost dus la Spitalul General din Alicante pentru a primi asistență medicală și apoi la un centru de plasament adaptat nevoilor sale.

 

Victima era verificată zilnic, dar nu primea nimic din ce câștiga

 

Investigația a început atunci când Poliția Locală din Alicante a fost alertată că o persoană cu dizabilități a fost amenințată și constrânsă de o altă persoană, care pretindea că îi este rudă, să cerșească pe străzile publice.

Victima a fost vizitată în mod constant de o femeie pentru a retrage banii primiți, fără a-i oferi în niciun moment mâncare sau băutură. A fost nevoită să îndure temperaturi extrem de ridicate, deoarece a stat în același loc timp de 12 ore și, din cauza handicapului său, nu s-a putut mișca. În această situație, polițiștii au transferat victima la serviciile sociale pentru ca aceasta să primească asistența necesară, un scaun cu rotile și cazare.

 

Chiar dacă victima a fost ridicată de pe străzi, agresorii au obligat-o să revină

 

După ce au primit asistență și după numai o zi, polițiștii de la Poliția Locală l-au găsit din nou pe bărbat în același loc, acesta fiind preluat de presupusa familie din centrul în care era cazat, astfel că au decis să sesizeze Poliția Națională.

Demersurile făcute cu ajutorul Ambasadei României în Spania au permis agenților Poliției Naționale să verifice că nu existau legături de rudenie între deținuți și victimă și că aceasta era supusă unui control strict din partea clanului, conform presei străine.

 

Victima a fost supusă și la abuzuri fizice

 

Potrivit anchetatorilor, victima a fost recrutată în România după moartea mamei sale și apoi dusă în Spania cu autobuzul pentru a lucra ca cerșetor. Victima a trăit într-o teamă constantă, deoarece toți banii primiți i-au fost luați și a fost supusă la abuzuri fizice, profitând de situația sa vulnerabilă.

Cinci persoane au fost arestate sub suspiciunea de apartenență la o organizație criminală și de trafic de persoane în scopul exploatării cerșetoriei, iar documentul de identitate al victimei, care îi fusese luat de către membrii clanului, a fost confiscat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel