Spania. Cetățean moldovean, suspectat de asasainarea românului ucis după ce încasase o sumă importantă de bani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Pesupusul asasin al românului ucis la sfârșitul săptămânii la Puigcerdà a fost reținut de autorități.  Vasile Prodan Lucaci, de 62 de ani, ar fi fost ucis de un cetățean moldovean de 33 de ani, care l-a deposedat de cei 3.000 de euro pe care tocmai îi încasase.

Autoritățle din Catalunia l-au arestat, marți dimineața, la Girona pe presupusul asasin al românului de 62 de ani din Puigcerdà. Potrivit unor surse apropiate anchetei, crima s-a petrecut sâmbătă dimineața devreme, însă poliția a aflat ce s-a întâmplat abia după ora 20:00 în aceeași zi.

Victima, Vasile Prodan Lucaci, locuia de ceva vreme la Puigcerdà și lucra în construcții, în timp ce presupsul autor al crimei, un cetățean din Republica Moldova, de 33 de ani, se mutase în zonă în urmă cu aproximativ o lună.

Citește și: Spania. Român ucis violent în casă. Tocmai câștigase o mică avere

Ancheta sugerează că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cei doi bărbați, împreună cu alte persoane din împrejurimi, au vizitat diferite baruri din oraș. Ulterior, au dus victima la casa sa și au plecat, dar suspectul a profitat că nu mai este nimeni  în clădire și că locuia singur în Puigcerdà și, pentru că nu avea vecini foarte apropiați, a decis să-l omoare și să ia banii, cei 3.000 de euro recent încasați. Bărbatul, cu o constituție atletică, l-a lovit pe zidarul român cu pumnii și picioarele și, în final, l-a sugrumat înainte de a fugi din locuința sa cu banii, potrivit elcaso.elnational.com.

Divizia de Investigații Criminale (DIC) a preluat cazul, iar primele anchete au condus la reținerea cetățeanului moldovean. Poliția a început căutarea suspectului pe care l-au arestat astăzi în jurul orei 00:15, când părăsea un apartament pe promenada Olot de Girona, unde locuiește un membru al familiei sale și unde el a locuit înainte de a se muta la Puigcerdà.

Suspectul, care a fost arestat ca presupus autor al unei infracțiuni de omucidere, va fi adus joi în fața Curții de Instrucție din Puigcerdà,  care va prelua cazul, cu propunere de arestare preventivă, anunță lavanguardia.com. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel