Spania. Căsătorii ARANJATE pe bani. Din reţea făceau parte şi ROMÂNI

Andreea Cosma |
Data publicării:

O reţea formată din 10 oameni de diferite naţionalităţi a fost destructurată de autorităţile din Almeria. Aceştia aranjau căsătorii de convenienţă pentru străinii care doreau cetăţenie spaniolă. Din reţea făceau parte şi români.

Autorităţile au început ancheta din ianuarie. Cercetările au scos la iveală organizaţia care media căsători între imigranţi şi cetăţeni spanioli în schimbul unor sume mari de bani, care începeau de la 8.000 euro/ căsătoria.

O parte din bani mergea către persoana care accepta să se căsătorească, iar restul sumei se împărţea între membrii grupării şi proprietarilor care îşi puneau la dispoziţie casele pentru mutaţii.

Aşa îi ajutau pe străini să obţină cărţi de rezidenţă şi cetăţenie spaniolă, care îi ajută să se deplaseze liber prin Uniunea Europeană şi le dădea statu egal cu cetăţenii născuţi în Spania. După ce trecea o perioadă de timp de la căsătorie, cuplurile divorţau.

 

Şapte femei şi trei bărbaţi au fost arestaţi


Cercetările au condus la grupul oprganizat, format din şapte femei şi trei bărbaţi, de naţionalitate spaniolă, română, marocană şi dominicană, scrie almeriahoy.com. Pe lângă aranjarea căsătoriilor pentru imigranţi, aceştia falsificau diverse acte cerute pentru validarea cununiilor civile.

Autorităţile au trimis rapoartele cu cei care au fost trimise la Biroul pentru Imigrări din Almeria, astfle încât străinii care au obţinut acte prin astfel de metode să fie expulzaţi, iar documentele să fie anulate.

Ancheta continuă pentru a stabili dacă mai sunt şi alte persoane implicate în acest caz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel