Spania. Cadavru găsit într-o stație de reciclare: Un român și un alt bărbat, găsiți morți în același loc

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cadavru a fost găsit într-o instalație de deșeuri urbane din La Rioja. Nu este pentru prima dată când un astfel de caz are loc în această unitate. În 2018 a fost găsit cadavrul unui cetățean român, iar cu 10 ani înainte, cel al unui cetățean camerunez.

Cadavrul unui bărbat a fost găsit în această după-amiază de către muncitorii de la Ecoparque de La Rioja, situat în 'La Rad' de Varea, între Logroño și Villamediana de Iregua, după cum a confirmat Europa Press.

Poliția și Unitatea de Poliție Judiciară a Gărzii Civile au fost chemate la fața locului și au început o anchetă, pentru a afla ce s-a întâmplat. Garda Civilă a confirmat că este vorba de rămășițe umane, care vor fi duse la Unitatea de Medicină Legală.

Cadavru găsit într-o stație de reciclare din Spania

 

Publicația  'La Rioja' a avansat că trupul neînsuflețit este neidentificat, operatorii fiind cei care au dat anunț la serviciile de urgență, deplasându-se la instalații și agenții Poliției Judiciare a Gărzii Civile și cei ai Siguranței Publice.

Nu este pentru prima dată când un cadavru este găsit în Ecoparc - o instalație integrată de gestionare a deșeurilor urbane în care sunt clasificate, reciclate și valorificate deșeurile urbane solide din toate municipalitățile comunității autonome.

Român mort, găsit în același loc

 

Un cadavru a fost găsit în aceeași unitate pe 3 decembrie 2018. Trupul neînsuflețit al unui tânăr de origine română, în vârstă de 34 de ani, a fost găsit printre resturile organice, care tocmai fuseseră depozitate într-un camion de gunoi, care circulă, printre altele, prin cartierul La Estrella. Prima ipoteză a fost că ar fi fost ridicat într-unul dintre containerele de pe strada Valderuga.

Toate pistele de anchetă au fost lansate atunci,  excluzând o moarte accidentală, precum faptul că persoana decedată a decis să se refugieze în container. "Nu este foarte frecvent" - susțin anchetatorii - ca în nopțile friguroase oamenii să caute protecție în aceste containere, ci mai degrabă, dacă este cazul, în containerele de hârtie și carton. Astfel, toate indiciile indică o moarte violentă, o "reglare de conturi" care ar putea fi legată de traficul de droguri, relata, în 2018, la Rioja.

Zece ani înainte de descoperirea cadavrului românului, în mai 2008, a fost găsit cadavrul dezmembrat al unui tânăr camerunez. A fost emis un mandat internațional de arestare pe numele cetățeanului rus S.M. și al nepotului acestuia. Ambii, potrivit anchetei, ar fi putut fi implicați în macabra crimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel