Spania. Bebelușul unor migranți, salvat de la înec de un polițist care s-a aruncat în apă după el

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Polițiștii spanioli au salvat zeci de copii în ultima perioadă: "copii de doi ani care se agățau de gâtul mamei lor și nu voiau să-i dea drumul". Unul dintre ei este considerat erou după ce a salvat un bebeluș de câteva luni de la înec. Astfel de cazuri sunt zilnice.

Micuțul salvat ieri este unul din miile care fac, alături de părinții lor, trecerea periculoasă direct prin apă pentru a ajunge din Maroc în enclava spaniolă Ceuta. În jur de 8.000 de migranți, dintre care 1.500 de minori, au traversat marea din Africa în Spania în ultimele două zile, potrivit oficialilor spanioli.

Mulți dintre acești copii au avut nevoie de intervenția ofițerilor de la frontieră pentru a fi salvați din apă. 4.000 dintre ei au fost întorși înapoi de ofițerii de frontieră, dar minorii rămân în grija părții spaniole, titrează Libertatea.

„Eram în apă, atenți la toți cei care credeam că se pot îneca. Am văzut o femeie cu un fel de plutitor de jucărie stând pe linia de plutire. La început, am crezut că pe spate ducea un rucsac cu haine în care să se schimbe, până când i-am văzut capul. Bebelușul era în apă. Am fugit spre ei. Partenerul meu, cu o vestă de salvare, a ajutat-o pe mamă și eu am luat copilul. De vreme ce micuța creatură era atât de umedă, atât de rece și atât de palidă, fără să mă uit la altceva, am zburat peste tot cât mai repede posibil, purtând bebelușul în frâu, astfel încât să nu atingă apa, pe cât posibil, până la plajă, unde erau ofițerii Crucii Roșii, care l-au ajutat imediat”, a povestit Juanfran pentru niusdiairo.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel