Spania anunță reluare totală a activităților în două etape

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Muncii din Spania, Yolanda Díaz, a explicat că Guvernul lucrează la o reluare totală a activității în două etape: „Una care va acoperi sectoarele productive până în vară și alta care va dura până la sfârșitul anului” și care ar afecta sectoare precum turismul, cultura sau timpul liber, unde procesul ar dura mai mult timp.

Potrivit ABC.es, Guvernul proiectează măsuri pentru protejarea activității și a ocupării forței de muncă în sectoare precum turismul, cultura și timpul liber, precum și în navigația aeriană și pe mare, în prezent paralizată de reglementările temporare a ocuparea forței de muncă (ERTE) prin starea de urgență.

În cazul acestor sectoare, se știe deja „că vor avea dificultăți enorme”, a spus ministrul, motiv pentru care Trabajo proiectează împreună cu agenții sociali „cum să ghideze măsurile pentru a da și o amortizare socială acestui proces”.

În plus, Diaz a amintit că ministrul industriei, Reyes Maroto, lucrează cu sectorul pentru a defini „planuri concrete de acțiune” pentru salvarea restaurantelor și activităților comerciale care „definesc structura productivă a Spaniei”.

 

Garantează beneficii

 

Pe de altă parte, Díaz le-a cerut celor afectați de ERTE „răbdare” și le garantează că vor primi prestația de șomaj chiar înainte de termenul obișnuit. Díaz a explicat că Serviciul Public de Ocupare a Forței de Muncă funcționează, cu un personal redus cu 2.500 de persoane, „în fiecare weekend, în fiecare zi, cu excepția Duminicii de Paște, abuzându-și ziua de muncă și făcând-o și din casele lor" pentru a accelera procesarea ERTE.

„Beneficiile vor fi recunoscute și sunt recunoscute la un ritm cum nu a fost niciodată în istoria Spaniei și toți cetățenii vor colecta beneficiile lor, nu pe data de 10, așa cum este obișnuit în SEPE, ci în avans”, a explicat ministrul, amintind că Guvernul a ajuns la un acord cu băncile pentru a anticipa plata prestației „într-o săptămână” și să o plătească pe 3 aprilie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel