Spania aduce acasă 3.000 de cetăţeni blocaţi în Maroc şi recomandă evitarea călătoriilor în străinătate

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul de la Madrid a anunţat miercuri că va ajuta la repatrierea a circa 3.000 de turişti spanioli blocaţi în Maroc după suspendarea de către acesta a tuturor curselor aeriene spre şi dinspre Spania din cauza pandemiei, transmite AFP.

Guvernul spaniol îşi va repatria 'întotdeauna' concetăţenii, a declarat şefa diplomaţiei, Arancha Gonzalez Laya, întrebată la postul de radio Onda Cero despre soarta acestor 3.000 de spanioli care 's-ar afla în vacanţă în Maroc în acest moment'.

Rabatul a decis să suspende de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, până la noi ordine, toate zborurile de pasageri pe legăturile cu Spania şi Franţa, spre a limita răspândirea coronavirusului.

 

3.000 cetăţeni ajutaţi să ajungă acasă



'Acesta este încă un exemplu care ne arată că trebuie să fim extrem de responsabili atunci când plecăm în călătorie în acest moment', a subliniat ministrul spaniol.

'Acum există atâta incertitudine la frontiere şi în ce priveşte accesul în alte ţări, încât cel mai bine este încă să ne abţinem să călătorim. Este cel mai prudent', a adăugat ea.

Ministrul nu a precizat ce demersuri concrete va întreprinde guvernul pentru repatrierea acestor turişti.

 

Se recomandă evitarea călătoriilor



Noile restricţii impuse de Maroc intervin în timpul Săptămânii Sfinte ce precede Paştele catolic, o perioadă marcată în mod obişnuit de numeroase călătorii în Spania.

În acest an, deplasările dintr-o regiune în alta sunt interzise în ţară pentru a limita propagarea virusului. În schimb, călătoriile în străinătate sunt permise, dat fiind faptul că graniţele nu sunt închise.

Marocul este una din destinaţiile turistice cele mai frecventate din Africa, cu 13 milioane de vizitatori în 2019, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel