EXCLUSIV  Spania. 30 de români din aceeași regiune, infectați cu COVID-19. MAE, răspuns oficial

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Peste 1.500 de români aflați în Diaspora au testat pozitiv pentru noul coronavirus. 226 dintre aceste cazuri sunt înregistrate doar în Spania, iar 30 de români cu COVID-19 au fost identificați doar în provincia Andaluzia.

Ieri, 26 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică dădea publicității, la ora 13.00, noile cifre privind românii infectați cu noul coronavirus, atât în țară, cât și din diaspora. 

Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până ieri, 1.512 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19, cu 30 de cazuri în plus față de datele comunicate cu o zi în urmă. Interesant era că toate cele 30 de cazuri noi au fost depistate în SPANIA, bilanțul românilor din această țară depistați pozitiv la infecția cu noul coronavirus ajungând la 226.

Citește și: Bilanțul îmbolnăvirilor de coronavirus în diaspora a sărit de 1.500: EXPLOZIE a cazurilor din Spania

Potrivit MAE, creșterea aceasta important raportată în doar 24 de ore se datorează faptului că, până recent, autorităţile abilitate din provincia Andaluzia nu comunicaseră date privind românii depistați cu noul coronvirus din regiune, raportându-i pe toți odată.

Oficial de la MAE

 

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că numărul cetăţenilor români confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 pe teritoriul Regatului Spaniei, aşa cum a fost acesta raportat în buletinul informativ emis de Grupul de Comunicare Strategică în data de 26 aprilie 2020, include şi datele comunicate de autorităţile abilitate din provincia Andaluzia, Spania.

De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile spaniole menţionate nu au raportat date cu privire la cetăţenii români infectaţi cu virusul SARS-CoV2 din regiune“, se arată într-un răspuns al MAE la solicitarea Știri Diaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel