Spania. Mai mulți români cereau 10.000 de euro femeilor care locuiau ILEGAL. 14 arestări în cadrul Operațiunii "Carpați"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

14 persoane, printre care și cetățeni români, au fost arestate în Spania, în cadrul operațiunii "Carpați".

Operațiunea „Carpați", cum a fost numită de Poliția Națională Spaniolă este pe cale să se finalizeze, după arestarea unui grup infracțional format din 14 persoane de origine română și magrebă (arabă).

Acuzații profitau de femeile care locuiau ilegal în Spania, promițându-le un permis de ședere legal prin care vor avea dreptul și la ajutoare sociale, contra sumei de 10.000 euro/persoană. Odată ce femeile plăteau suma cerută, organizația care trebuia să le obțină permisul era desființată.

Infractorii aveau un scenariu bine stabilit, pe care îl puneau în practică cu fiecare ocazie: aceștia acceptau să meargă într-un loc public, iar în prezența mai multor martori, ei se prefăceau că poartă o discuție care se încheia mereu cu au abuz fizic aspra femeii, martorii fiind cei care alertau poliția. Din declarațiile martorilor reiese că aceștia foloseau mereu aceleași insulte și fraze în spaniolă, tocmai pentru a putea fi înțeleși de cei prezenți. În momentul procesului, presupusa victimă își rectifica declarația, devenind în continuare beneficiar al serviciilor pe care șefii grupării le-a stabilit pentru "adevăratele" victime ale abuzului.

 

Pedeapsa cu închisoarea nu este definitivă

 

Autoritățile sunt pe urmele infractorilor de anul trecut, din septembrie, în acest timp colectând suficiente dovezi despre modul în care opera această grupare.

Deși au fost arestați, există posibilitatea ca acest dosar să nu se încheie cu o condamnare, acuzații având dreptul să ceară o pedeapsă de înlocuire, relata ieri publicația spaniolă cope.es.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel