Spania: 13 persoane, dintre care și români, au fost acuzate că au cumpărat telefoane mobile furate

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania: 13 persoane, dintre care și români au fost acuzați că au cumpărat telefoane mobile furate
Spania: 13 persoane, dintre care și români au fost acuzați că au cumpărat telefoane mobile furate

Treisprezece persoane, dintre care unele de naționalitate română, au fost acuzate că au cumpărat telefoane mobile de pe piața neagră. Procurorul cere cea mai mare pedeapsă, de cinci ani de închisoare, pentru inculpatul acuzat de furtul lor.

Mai multe telefoane mobile de înaltă performanță, în valoare de aproape 20.000 de euro, au fost furate dintr-un magazin de pe o stradă centrală a orașului Ourense, Spania. Aceastea au fost apoi vândute pe piața neagră și vor aduce în boxa acuzaților un număr de 13 persoane anul viitor.

Unul dintre inculpați a fost acuzat de furt, iar ceilalți, până la doisprezece, de achiziționarea terminalelor în cunoștință de cauză, știind de originea lor ilicită. 

 

Parchetul cere până la cinci ani de închisoare pentru principalul inculpat

 

Parchetul cere până la cinci ani de închisoare pentru principalul inculpat, Luis Miguel D.S.M., pentru o infracțiune de furt în formă continuată și opt luni pentru restul colegilor săi de acuzare.

Luis Miguel, care avea 22 de ani în momentul în care au avut loc jafurile, a fost denunțat pentru că ar fi spart cu un obiect contondent geamul ușii de acces în magazinul Vodafone de pe strada Santo Domingo din Ourense. Prima infracțiune datează din primele ore ale zilei de 2 aprilie 2014.  

Hoțul a luat peste 40 de telefoane mobile, precum și 150 de euro care se aflau în casa de marcat. Telefoanele mobile au fost evaluate la 7.231 de euro. Procurorul susține că inculpatul le-a vândut ulterior la un preț de chilipir. El dă un exemplu: pentru un Huawei Ascend P6 Black, evaluat la 241 de euro, a primit 50 de euro. În alte ocazii, prețul de pe piața neagră a fost mai mic: 20 de euro pentru un Samsung Galaxy S4.  

Cu toate că nu întotdeauna a fost vorba de bani. Acuzarea susține că unul dintre presupușii beneficiari, Nicolae G., a primit un telefon în schimbul unui tatuaj în valoare de 100 de euro. Ulterior, acesta a revândut-o unui compatriot român, care nu știa nimic despre aceste operațiuni ilicite, pentru 150 de euro.

 

Al doilea jaf

 

Același magazin de pe strada Santo Domingo a fost jefuit din nou șase zile mai târziu. Procedura de intrare la primele ore ale dimineții a fost aceeași, dar de data aceasta în casa de marcat erau 150 de euro, iar prada a fost completată cu alte 33 de telefoane mobile în valoare de 10.744 de euro, precum și cu alți 150 de euro pentru pagubele produse magazinului.

Vânzările pe piața neagră au început a doua zi. În runa a doua a existat și un schimb nemonetar: un telefon mobil în schimbul unei perechi de pantaloni și al unei cămăși.

Valoarea totală a telefoanelor furate în ambele jafuri se ridică la 19.927 de euro, precum și 300 de euro în numerar. Procurorul îl acuză pe Luis Miguel de furt în formă continuată și pe Antonio V.R.; Fátima M.A.; Veronica M.A.; Roberto G.M.; José María J.M.; Joel F.B.; Benjamín V.M.; Miguel L.F.; Kevin H.V.; Miguel M.H.; Nicolae G. și Miguel Ángel E.D, pentru primire. Despăgubirile pentru telefoanele mobile nerecuperate se ridică la 17.975 de euro, conform La Region.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel